Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Temat: Usuwanie chromów

Użytkownik Znawca Avatar Luck
    Mieszka w
    KRA KNS
    Auto
    AR9 1,8 MPI LPG + Julka 1,4 TB

Domyślnie

Przyznam, że pierwsze malowanie mi nie wyszło bo zaskoczyła mnie wietrzna pogoda z deszczem i się nie wyrobiłem, niestety brak komór lakierniczych itd, zrobiłem sobie taką prowizoryczną na dworze, ale zawiało polało, może dużo wilgoci było w powietrzu w każdym razie klar zepsułem wyszły takie zamknięte bąble powietrza gdzie niegdzie pod klarem, nie wiele ale było, więc wyczyściłem to po wyschnięciu i wymalowałem w innym terminie w piękną pogodę na zewnątrz. Drugie malowanie wg mojej oceny wyszło ok, jak na 2 kontakt ze sprzętem lakierniczym(fakt faktem nie jest to nic profesjonalnego). Bąble już nie wystąpiły, zastosowałem jakiś dodatek silikonowy do klaru, który polecił mi gość w mieszalni lakierów, może to było powodem, może pogoda lepsza, może spokojniej malowałem, w każdym razie ten efekt jest dla mnie zadowalający. Później lekka polerka i tak zostało. Po roku czasu jedyne co mogę powiedzieć to porobiły się mikro ryski, pewnie od mycia albo klar zbyt miękki. Pasuje znowu jakąś ręczną polerkę wykonać ale poczekam aż znajdę więcej czasu by się z tym pobawić. Z obiektywnego punktu widzenia profesjonalny lakiernik zrobiłby to lepiej, czy choćby nawet Ty, pewnie szybciej. Natomiast dla mnie to było wyzwanie, frajda po ukończeniu pracy i montażu bezcenna.

- - - Updated - - -

z bliższa nie mam.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Luck3.jpg
Wyświetleń:	252
Rozmiar:	28.8 KB
ID:	170401  

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Ładnie to wygląda. Choć gdybyś zrobił matowym lakierem było by Ci dużo łatwiej a i efekt był by bardziej zbliżony do plastiku. Do srebrnego takie malowanie pasuje. W czarnym aucie chyba lepiej wygląda chrom.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Maciej69
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 08r, Chrysler Crossfire, Lincoln Navigator mk3, Chevy Astro Starcraft

Domyślnie

Jutro maluje na biało, zobaczymy co z tego będzie. Zostawiam chrom, potraktuje go papierem ściernym, mam już podkład epoksydowy.
    "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Jutro? No nic... Moim zdaniem słabo to będzie wyglądało w białym kolorze. Zamienił stryjek siekierkę na kijek Ale to Twoje auto. Chrom musisz wszędzie zmatowić. Kup sobie szmatki/gąbki matujące. Jeśli gdzieś zostanie gładki chrom, to na 90% odparzy nawet podkład.

Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 08r, Chrysler Crossfire, Lincoln Navigator mk3, Chevy Astro Starcraft

Domyślnie

Na początku chciałem czerwony ale zrezygnowałem z tej fanaberii. A biały do czarnego będzie pasował jak ulał.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maupa
    Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    AR Brera 3.2JTS SKY (rekin)

Domyślnie

A nie Lepiej i łatwiej okleić folią ?

Mieszka w
    Kielce
    Auto

Domyślnie

U mnie niestety nie dało by rade, na tyle wszystko było zniszczone. Ale mordka Twojej Belli jest zacna :].