To sprobuj valvolina, nic nie masz do stracenia prócz 150zł na olej i filtr![]()
Spróbuj 10 W 60
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
Skoro na miesiac ma sie bawic to po co dawac wtedy ponad 200zł z dobrym olejem za całość ? Moze sprobowac i pewnie zadziała, ale z czasem to nie wiele pomoze i tak
Panowie, ostatnio pytalem ile kosztuje remont silnika nie wliczajac kosztow pracy mechanika, jakby ktos mi mogl rozposac koszty czesci. I czy podczas remontu czyli panweki, pierścienie jest potrzebne planowanie glowicy na nowo ??
Była AR 147 2005r. 1.6 TS 105KM - LPG
Jest AR 147 TI Black Line 2007r. 1.6 TS 120KM - LPG
Jest AR 159 2007r. 1.9 JTDm 150KM
www.da-cars.5v.pl - serwis samochodowy
Koszt planowania głowicy około 80zł a trzeba to zrobić przy każdym ściąganiu jej. Powinieneś również wymienić śruby głowicy. Przed kupnem pierścieni powinienes wykonać pomiar bloku i ewentualnie oddać do firmy cały blok do szlifu aby powiększyć cylindry pod odpowiedni wymiar pierścieni. Powinieneś się zamknąć z remontem w granicach 3 tysale czy warto to sam policz ile litrów oleju za te 3tys możesz kupić
Ja utopiłem 4 tys w tym samochodzie i sprzedałem czym prędzej bo to skarbonka bez dna.
Nieprawda.
Ja tam swoją zrobiłem już ponad 120tkm, ma już na blacie prawie 200tkm i nic się z silnikiem nie dzieje. Zawieszenie też solidne.
Tylko jak się kupi wrak to faktycznie trudno z nim dojść do ładu.
Z tymi pierścieniami też źle radzisz. Szlif cylindrów wykonuje się na nadwymiarowe tłoki. Nie da się założyć nadwymiarowych pierścieni na stare tłoki.