Foch fochem, ale jeszcze jedno mi do głowy przychodzi. Jest opcja, że jedna sekcja pompy hamulcowej przepuszcza, i stąd te cyrki?
Foch fochem, ale jeszcze jedno mi do głowy przychodzi. Jest opcja, że jedna sekcja pompy hamulcowej przepuszcza, i stąd te cyrki?
Żeby przepuszczała pompa,to pedał hamulca musiałby iść do podłogi.A wchodzi w podłogę?
Chyba znalazłem winowajcę. Tutaj nie powinno być jakiejś tulejki między listwa, a przekladnią? Za chwilę ide sprawdzić drugą stronę, tak to wygląda z lewej strony.
https://vimeo.com/137003736
Nie działa link
Alfa 164 3.0 94r - była
Alfa 164 3.0 96r - była
Alfa 166 3.0 00r - jest
https://youtu.be/s1BxRUIVWes
Z drugiej strony luzu nie ma, czyli czeka mnie męka z demontażem przekładni. Do tego w gumowych osłonach drążków było trochę oleju. I jak tu nie kochać 166?[emoji1]
Ostatnio edytowane przez starykot ; 22-08-2015 o 16:28
Tam są takie tuleje teflonowe. Jest patent żeby to wymienić bez wyjmowania maglownicy. Jest gdzie na forum.
Olej to pewnie wyciek z uszczelnienia maglownicy.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
No właśnie czytałem ten temat, tylko problem jest z ich wyjęciem, zresztą żeby tokarz to dorobił, to trzeba zmierzyć wymiar listwy, a ja nie mam mikromierza. Tylko że też trochę stamtąd cienkie. Jutro sprawdzenia w jakim stanie jest cala listwa, jak bez rdzy i wzerow, to sam sobie spróbuje kupić zestaw naprawczy i wymienić wszystkie uszczelnienia, a listwę będę mógł oddać do tokarza, żeby spasowal wymiary.
Rozebrałem, i niestety, ale od tej strony nie ma tam żadnej tulejki, nie widać nawet, żeby było na nią miejsce. Czy ktoś rozbierał przekładnię kierowniczą? Bo to chyba nie możliwe, żeby miał być tam taki luz, od nowości.
Panowie autko chwilę stało, robilem zawieszenie i inne pierdoly. Wyjechalem z nadzieją że będzie szła jak po torach, a tu kapa, dalej ściąga i wibruje. Odlaczylem jedną wtyczkę od ABS pod maska. Od razu przeszlo. Czyli ABS swiruje. Tylko o dziwo po podłączeniu pod komputer żadnych błędów. Któryś czujnik ABS swiruje i przez to te problemy?