ja mam chromy u znajomego po 13 zyla(philipsy ofc). Mogłeś mieć źle ustawione wysokości mijania względem długich w tej lampie, ceramika się naprężyła i pękła na jakiejś hopce.
ja mam chromy u znajomego po 13 zyla(philipsy ofc). Mogłeś mieć źle ustawione wysokości mijania względem długich w tej lampie, ceramika się naprężyła i pękła na jakiejś hopce.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"
W sensie dla mnie masz za tyle? Super- biorę!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Hej,
odkopuje temat.
Kupiłem dwie lampy i obie przyszły tak samo uszkodzone jak w temacieNie chce mi się szukać kolejnych, więc mam pytanie jak rozklejaliście lampę - próbowałem na starej uszkodzonej ale ani rusz :/ czy spece od lampy spokojnie dadzą rade czy trzeba szukać jakiegoś magika?
Dodatkowo widzę, że ktoś tutaj sklejał wkład - czego można użyć do solidnego i trwałego sklejenia tego cuda?
Rozklejanie w tym przypadku to tak naprawdę powolne rozrywanie. Klosze wklejone są niestety na klej do szyb, trzeba go przecinać. Ja nagrzewałem obudowę, odginałem plastik i rozcinałem klej.
Co do sklejenia wkładu: ja użyłem dużej ilości kleju epoksydowego, dwuskładnikowego, długoschnącego (tzw metal w płynie). Napaćkałem go na złamanie na obu częściach, ścisnąłem i jeszcze dołożyłem duża ilość w okół pęknięcia. Delikatnie ściskałem zaciskiem stolarskim (mocniejsze zaciśnięcie powodowało rozsuwanie się części)
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"