Jak patrzysz tylko na osiągi to kup coś innego. Bo przecież jest wiele innych wozów które szybciej będzie jechało. Nie zmiana ze 159na julke nie będzie krokiem w tył, tylko dużym krokiem naprzód.
Jak patrzysz tylko na osiągi to kup coś innego. Bo przecież jest wiele innych wozów które szybciej będzie jechało. Nie zmiana ze 159na julke nie będzie krokiem w tył, tylko dużym krokiem naprzód.
Nie wiem, auto było roczne, miało cos ok 45tys km nalatane. byl to totalny golas (klimatyzacja manualna).
Co do komfortu, małe auto, jeszcze słabo wygłuszone, z dieslem nie będzie tlumić drgań/dźwięku diesla.
Co do prowadzenia, w mieście Giulietta super, lepiej się tym jeździ niż 159, ale na trasie nie ma podjazdu do 159.
Wszelkie plastiki w dolnej części deski rozdzielczej, tunel przy siedzeniach i dół boczków drzwi są tanie w Giulietcie. W 159 jest o 2-3 klasy lepiej w tych miejscach
- - - Updated - - -
Zależy czego oczekujesz. Ja mam na codzień159 JTDm 1.9 zrobioną na 190KM/380Nm (swoją) i Giuliettę 1.4TB (żony) zrobioną na 147KM/260Nm. Julką lubię jeździć po mieście, ale na trasę wolę 159. Teraz zmieniam na nowszą 159 1.75TBi. Dla mnie przejście ze 159 na Giuliette to byłby krok w tył, ale zależy jak kto używa auta, jakie cechy mu pasują i czego oczekuje od auta.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 20-10-2015 o 19:47
Zgadzam sie, mialem okazje ostatnio jezdzic Mito i uchwyty w drzwiach w porownaniu do Giulietty sa o niebo lepsze. Pozostale plastiki przeboleje ale tych uchwytow do zamykania drzwi nie moge. Trudno nawet nazwac je tandetnymi, totalnie nie pasuja do tego samochodu...Nie wiem kto wpadl na taki genialny pomysl by cos tak paskudnego i fatalnie wykonczonego zapakowac do tak ladnego samochodu. W mojej Julce uchwyty trzeszcza moze nie na wybojach ale za kazdym razem jak je chwyce...
Kolego Ernest moja Julka lyka 190KM na dzien dobrynie chipuje bo mocy wystarcza a TCT robi swoje bezstresowo...
Nie wiem czy ktos zauwazyl ale w Dynamic biegi zmieniaja sie duzo szybciej w TCT... w manualu rowniez jest odczucie ze lapia duzo zwinniej!
Bezcenne jest spojrzenie niemcow na autobahnie jak przymruzają oczy i zjezdzaja na prawy pas![]()
Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 22-10-2015 o 03:33
2010 Giulietta 1.4 TB progression + dodatki + SAVALI tuning 144KM / 257Nm
2014 Giulietta 2.0 JTDM 175KM TCT Exlusive + (sportiva QV, premium, pakiet wlokna weglowego, dodatkowe spoilery)
W 100% zgadzam się z kolegą. Ja co prawda mam benzynę 1.4 TB 170 KM, ale moc ta sama co 2.0JTD, no i faktem jest, że to auto tak zasuwa, że co najmniej 95% mijanych samochodów na drodze nie ma żadnych szans! Proponuję spróbować najpierw, a ewentualnie w razie niedosytu (w co wątpię) myśleć o chipowaniu. Nie wiem jak w 159, ale branie przez julkę zakrętów, to po prostu bajka...
Ja też myślałem o chipowaniu Mito na 140 KM i pod 400 Nm ale po pierwsze nie ma takiej potrzeby a po drugie podobno skrzynia nie wytrzymuje momentu > 400 Nm. Właśnie szybsze zużycie elementów przeniesienia napędu i ew. inne kaprysy mnie trochę hamuje przed chipem. Jak jest z DNA w Julce po chipie? Dalej działa tak samo?
Patrzę przede wszystkim na wygląd, Julka zdecydowanie pod tym względem przebija konkurencje, ale moc jest również bardzo ważna. Muszę się przejechać Julką 2.0 w serii aby móc porównać to do mojej 159.
Orientujecie się może czy silnik 2.0 Jtdm jest ten sam w Julce co również w 159 ?
Po malej modyfikacji dlatego 175KM
2010 Giulietta 1.4 TB progression + dodatki + SAVALI tuning 144KM / 257Nm
2014 Giulietta 2.0 JTDM 175KM TCT Exlusive + (sportiva QV, premium, pakiet wlokna weglowego, dodatkowe spoilery)