około miesiąc. Nie wiem jeszcze co z autem jutro mają dać znać
![]()
około miesiąc. Nie wiem jeszcze co z autem jutro mają dać znać
![]()
jednoznacznie brak synchronizacji rozrządu wałki się pewnie rozjechały uszkodzony może być napinacz łańcucha albo problem z łańcuchem samym...
Alfa w garażu cieszy niczym da Vinci na ścianie salonu
Czołem,
Nie chcę kopać leżącego, ale nie zastanawiało Cię co to za błędy ? Długo tak jeździłeś ?
- - - Updated - - -
Errata, doczytałem. Miesiąc to jeszcze nie ma dramatu. Nie pali na wszystkie gary to się synchronizacja posypała. Ogólnie ścieżka znana, łańcuch, wariatory, elektrozawory, nowy olej. W wątkach jest podane wszystko na tacy. Powodzenia w naprawie. Z celów statystycznych, jaki teraz masz olej zalany. Masz jakaś wiedzę o historii serwisowej tego auta ?
Ostatnio edytowane przez pieta ; 26-11-2015 o 11:57
Jakiś finał historii?
Witam ponownie . Dopiero dziś wiem co i jak .Rozebrali sprawdzili rozrząd, łańcuch, napinacze i o dziwo wszystko jest w porządku . Silnik ok. Do roboty jest kompletne koło dwumasowe , uszczelka silnika , dziurawa skrzynia . Szacowany koszt części plus robota od 3500 do 4000 zł .
Ostatnio edytowane przez czarna911 ; 01-12-2015 o 11:17
Eee? To skąd te konkretne błędy?
hmm,
Ciekawe, a jak tam nagar skoro pół silnika rozkręcili ? Obstawiam elektrozawory ale co ja się tam znamCiekawi mnie ten dwumas, bo skrzynie rozumiem. sprzęgło też będziesz ruszał
Ciekawe co będzie jak po remoncie błędy wrócą
![]()
Na prawdę nie mam pojęcia bo sam kompletnie się na tym nie znam . Twierdzą że drgania , wibracje całego samochodu to od dwumasy . Pytałem konkretnie co z tym rozrządem i błędami . To mówią że jest sprawdzony i nic tam się z nim nie dzieje nie trzeba go wymieniać. Ale mają jeszcze dzwonić narazie części są zamówione na jutro . Mam namiar na mechanika poleconego z forum jest 65 km ode mnie a auto jest rozebrane więc muszę naprawić alfę tu na miejscu ..
Ostatnio edytowane przez pieta ; 01-12-2015 o 14:17