Kup oryginalne głośniki na Allegro i po prostu wygłusz drzwi. Będzie odczuwalnie lepiej niż miałeś do tej pory, zwłaszcza z basem. No i jak dalej będziesz chciał się bawić to drzwi już będziesz miał wygłuszone. Możesz też spróbować Hertz DSK 165 lub Helixa Dark Blue wstawić - lepszych głośników nie opłaca się kupować, jeżeli nie będziesz tego napędzać wzmacniaczem i nie zaczniesz się po prostu poważniej bawić w audio. Pamiętaj tylko o wygłuszeniu, nawet podstawowym.
Kolegów rady to sobie odpuść. Kupisz te HSK nie za 400zł, a za 900zł na Allegro (bo kupisz nowe, używanych nie ma nawet żadnej oferty) wstawisz i dupy Ci nie urwie. Koledzy wtedy Ci powiedzą, no ale zmień radio, wygłusz drzwi i puść to przez wzmacniacz. Miej tego świadomość. Dawać takie rady to nie wiem, albo coś z wami nie tak jest... Przecież cały ten zestaw który zaraz mu zaproponujecie będzie kosztowała ok. 3000zł. A on chciał głośniki za 250zł.
Ja na Twoim miejscu wstawiłbym Helixy i wygłuszył solidniej drzwi. Zawsze wtedy możesz z czasem dołożyć mały subwoofer w nadkole w bagażniku + wzmacniacz. Będziesz już miał całkiem fajny budżetowy zestaw. Pewnie, że można zawsze lepiej, ale myślę, że to wystarczy Ci aby odczuć sporą różnicę za niewielkie pieniądze.