Soczewka z mocowaniem złączone jest na stałe z odbłyśnikiem. Da się to rozmontować a potem jakieś śruby dobrać do ponownego złączenia
Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
W łapach ksenonowych również w soczewicę występuje odblysnik.
Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
podsumuje w jednym poscie.
zarówno w przypadku H7 jak I xenonow, sa dokladnie te same czynnosci do zrobienia. wyjac lampe (zdjac zderzak), wymontowac soczewke z odblysnikiem swiatel mijania (w H7 troche inaczej sie wyjmuje (inny dostep do wkretow bo w H7 jest wszystko bardziej wysuniete w kierunku silnika), jedna srube krecilem przez otwor po zdjeciu takiej gumowej rurki; natomiast w xenonach wystarczylo pokrecic srubami ustawiania xenona w poziomie/pionie zeby sie dostac), wymontowac wszystkie zarowki. potem trzeba umyc klosze wewnatrz (woda deminerizowana, ewentualnie troszeczke delikatnego detergentu (ja nie uzywalem) I wrzucic maly gazik do srodka (potrzebna penseta do wyciagniecia pozniej) I plukac pare razy, potem wysuszyc. soczewke wycieramy z obu stron. co do odblysnika to u mnie byl bardzo ladny (przebieg 50tys), tylko troche brudny, ale wiem ze niektorzy musza wymieniac.
auta po 100-200tys km maja na tyle usyfione lampy ze naprawde jest kolosalna roznica po ich wyczyszczeniu
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 05-04-2016 o 14:19