Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
MPBS to młoda firma, rok temu nie mieli jeszcze nawet swojej dedykowanej strony www do produktów, dzwoniłem do nich po tuleje przednich górnych wahaczy PU i kupiłem właśnie tam. O ile z tulejami nie było żadnego problemu, to w rozmowie odniosłem wrażenie że są trochę zieloni jeśli chodzi o produkcję PU. Nie sztuką jest zrobić albo kupić w chinach gotowe wałeczki PU a potem obrabiać na tokarce. Sztuką jest zrobić to dobrze tak żeby działało. PU Olkusz istnieje od lat i chyba właśnie ta firma robi najlepsze PU bo ma największe doświadczenie.
Co do samych tulejek to wszystko z umiarem. Do zwrotnicy nigdy nie włożył bym PU, miałem opory na krótsze ramie wahacza, ale jakoś to przeżyłem po wielu kilometrach nie stało się nic niepokojącego, zapomniałem co to jest tylne zawieszenie w 166. W pozostałe miejsca tuleje PU podchodzą bez problemu.
wózek z zawieszeniem zdjęte, tuleje będą jutro wprasowane i dam znać jak to chodzi. Jutro też powinienem mieć oryginalne namiary na ustawienie całego zawieszenia.
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
W wahacz są już dwa patenty forumowe, żeby nie robić na tedgumie. Była fala ekscytacji ostatnio. W bazarze jest ogłoszenie co i jak.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Najpierw niech ktos na tym przejedzie 30-50 tys to wtedy bedziemy gadac z czym mamy do czynienia.
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
Tuleje są markowe więc powinny dać radę. Tylko dużo zależy od użytkownika. Temat rzeka. Nie ma sensu wałkować.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Zakończyłem walkę z tylnym zawieszeniem - a mianowicie wymieniłem w dolnym wahaczu i piaście na tuleje pływające oraz ustawiono na nowo zbieżność. tył przestał pływać. Dla następnych " pokoleń" kolegów - PU warto zamontować tylko tam gdzie tuleja pracuje w osi i nie przechyla się np. w bananie, zetce, górnym przednim wahaczu, co do dolnego przedniego nie będę się wypowiadał z powodu braku doświadczenia w tym zakresie. pozdrowienia dla wszysktich kolegów, którzy się wypowiedzieli w tym temacie. Bez waszej pomocy trwało by to znacznie dłużej i kosztowało o wiele więcej.
Dzisiaj byłem na ustawieniu zbieżności ale coś mi się nie podoba
Mógłby ktoś podesłać zbieżność jaką Wam ustawili, a najlepiej jak powinno być ustawione
Problem był w tym że auto pływało, zrobiłem cały tył i przy wyższej prędkości kiedy gwałtownie ruszę kierownicą czuć jak tył nadrzuca i dalej idzie normalnie
Teraz po ustawieniu zbieżności też pływa ale już mniej, poza tym i tak muszę jechać bo kierownica nie jest do jazdy na wprost, a przecież ustawili...
Mógłby ktoś rzucić okiem na moją zbieżność i napisać co jest nie tak? Wiem że prawy tył za bardzo pochylony ale teraz nic z tym nie zrobię
Dodam że opona 225/45 R17
![]()