Nie podpinałem kompa, nie mam kabla. A temperatura oleju 110 maks. Ciężko wszystko dokładnie opisać, jak bella wróci i będzie jej dalej to doskwierało to nagram jak to wygląda i będziemy radzić dalej.
Nie podpinałem kompa, nie mam kabla. A temperatura oleju 110 maks. Ciężko wszystko dokładnie opisać, jak bella wróci i będzie jej dalej to doskwierało to nagram jak to wygląda i będziemy radzić dalej.
Dobra, bede czekał na odpowiedz, ciekawi mnie to troszkę jaka to przyczyna tego wszystkiego, chociaż wydaje mi się że elektrozawór ci poszedł stąd to falowanie, on powinien się objawić błędem P0011 ssący lub P0014 wydechowy, pasek klinowy też se wymień bo napędza pompę wody i pompę wspomagania a pisałeś że piszczy to może jest rozciągnięty ślizgać się
Panowie, pilna sprawa, może ktoś mi jest w stanie podpowiedzieć, powiedzieli mi na serwisie, że nie umieją znaleźć ''kapsli/dekielków'' na koła zębate, i pytanie czy da się coś takiego osobno dostać ? Na jutro ma być ściągnięta głowica zapakowana do robienia, nie wiem czy wspominałem, że pourywane szpilki były ... ;p no a teraz potrzebne mi takie cuś :![]()
Wymieniałem to 6 miechy temu, koła zębate wałków rozrządu, nie wiem, je się w całości chyba kupuje, są drogie jak cholera, możesz poszukać je gdzieś za granicą camshaft pulleys to sie nazywa, ja je kupiłem na ebayu, nówki, za jakieś 800zl, wieczorkiem podeśle ci linka, jeżeli się da określić który padł, to można tylko jeden wymienić, a zazwyczaj padają te na ssącym, i oewno od uwalonego elektrozaworu też na ssącym, falują ci obroty, dosłownie tak jak u mnie było![]()
Ok, jeżeli nadal potrzebujesz te rolki wałka, podaje linki , dopasowane po numerach OEM do naszego Z18XER, oryginalne GM, te właśnie kupiłem , są zamontowane, działają bez problemów.
http://www.ebay.pl/itm/GM-OEM-Engine...QAAOSwyQtV33g6
http://www.ebay.pl/itm/GM-OEM-Engine...QAAOSwDNdV33hf
Mam pytanie, czemu twoi mechanicy uważają że trzeba je wymieniać, je wymienia się tylko gdy masz taki charakterystyczny 3 sekundowy gruchot, chrobotanie, występujące przy pierwszym starcie;
https://www.youtube.com/watch?v=dkG2...YFH3r7vh0BNJrb
Miałeś coś takiego wcześniej?, jak nie, to nie ma potrzeby ich wymieniać
Oni nie chcą wymieniać całych rolek, tylko ten dekielek na nich, ponoć coś tam z nim nie tak i na szczęście nie mam takiego gruchotania![]()
Nie wiem czy ci się uda te same dekielki zdobyć, nigdzie tego nie widzialem, to w całości sprzedają, można z jakiejś używki przełożyć, ale to bedzie wtedy lipa, to raczej nowe powinno być. Jeżeli nie masz tego gruchotu, a nie uda ci się tych dekielków zdobyć, to bym to olał, je się wymienia tylko wtedy jak jest ten gruchot, poza tym nie ma z nimi innych problemów.
Ostatnio edytowane przez maarkuss ; 18-05-2016 o 18:59
Siema pilna sprawa !!!! Czy wiecie coś żeby alfa 159 miała zabezpieczenie antywłamaniowe ? Następujący problem, silnik został częściowo rozebrany (ściągana głowica) i mówią mi teraz na serwisie, że poskładali to i nie ma iskry ... i że ponoć to jakiś anty włam może być po rozebraniu silnika .... jest to możliwe ? Dajcie znać proszę bo już 3 tydzień mam alfine na warsztacie ...![]()
Jedyne co to pod nogami kierowcy masz przycisk z odcięciem zapłonu.
Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.
Tylko w momencie gdy on zadziała, wyświetlany jest jakiś komunikat między zegarkami, nie pamiętam już jaki, ale kiedyś mi się na myjni uaktywniła właśnie ta blokada.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka