AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Rozmawiałem z kolesiem co ma 1.9 jtd 16V obiecał pomóc tzn pożyczy na wzór ale nie teraz bo nie może samochodu unieruchomić. Tak więc nawet wyceny nie mogłem zrobić. Rozmawiałem z chłopakami na warsztacie i nie widzą problemów ze zrobieniem nawet mają jakiś patent na złączki gumowe które zredukują drgania - ale jeżeli ktoś może mi podesłać rury to zrobią do dowolnego silnika nie tylko 16V - tyle że ten pomysł był pierwszy i to na nim się skupiłem
Szkoda bo ja wlasnie moje wywalilem![]()
wiadomo coś w temacie czy cisza?
na alfaclub ktoś takie pospawał ale niestety nie jest w stanie powiedzieć czy cokolwiek dała zmiana bo nie jeździł wsześniej na gumowym dolocie.
da czy nie da ja bym chciał mieć metalowenowe ładne błyszczące
![]()
![]()
ja równierz prosilbym o wycene tych rur ,będa sie różnić 1.9 a 2.4?chętnie tez zakupie.
i jak?wiadomo coś w temacie?
Jakiś czas temu AR 156 1.9 JTD, później AR 166 2.0 V6 Turbo - kawaler
obecnie 159 SW 1.8 - żonaty
chyba umarł śmiercią naturalną... jak by jednak ktoś założył u siebie coś takiego i wiedział do kogo się zwrócić w kwestii tych rur byłbym wdzięczny zresztą na pewno nie tylko ja![]()
Mnie też wkurzało nadymanie się tej rury przy przygazowaniu- założyłem na nią 50 szt. ocynkowanych opasek i mam(przynajmniej wizualny) spokój.