Wg mnie powinno się mierzyć na ciepłym bo:
-w takich warunkach przewidziana jest praca silnika,
-silnik pod wpływem temp. "uszczelnia się" co zwiększa jego kulturę i parametry.
Najlepiej zmierzyć i na zimnym i na ciepłym, wtedy jest pełny pogląd.
Silver a z ciekawości ile wypluła twoja na hamowni? Byłem 3 dni temu hamować moją bellę na baranach od 3.0 i usuniętym rezonatorze powietrza ( nie czułem żadnej różnicy w jeździe po tych zmianach) i na hamowni wypluła 192km przy 5900krpm/min oraz 236nm przy ~5600krpm/min czyli jest trochę więcej niutków i o wiele niżej mam osiąganą pełną moc. Silnik ma ponad 230 tyś km i jest to CF3 czyli ma 4 katalizatory, pewnie one też są już zapchane w jakimś stopniu..
Moja przed zrobieniem wydechu i na seryjnych baranach wypluła 204,5km i 233 nm
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No to faktycznie bardzo ładnie, też zastanawiam się nad zrobieniem wydechu, głównie chodzi mi o te 4 katy, chciałbym się ich pozbyć no i byłby już jakiś fajny dźwięk bo jak na razie wszystko seria![]()
Bedzie glosno tak jak u mnie [emoji3]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To jest auto weekendowe także to uznam za zaletę ;D
EDIT: tylko co z sondami? Tez mam 4, dwie przed katalizatorem i 2 za katem, sondy za katem będę musiał usunąć i silnik będzie szalał da się jakoś usunąć lambdy z ECU silnika?
można je usunąć ale najpierw odsuń je na tulejkach od strumienia spalin jak nie pomoże i będzie sypać błędami, wstaw je w ślepe tulejki i będzie ok