Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Temat: Alfa 156 TS 2.0 POMOCY!

Użytkownik Znawca Avatar Mongoose
    Auto
    156 Sportwagon 2.0 JTS

Domyślnie

Jak tam czasem czytam jak ludzie tępią TS'a to aż mi szkoda, ja moim trzepłem 100tyś prawie na jednym rozrządzie i wariatorze. Usterki to czujnik położenia wału, szczęście padł w garażu więc od razu wymieniłem, grzałka na sondzie, przepływomierz (kupiłem używkę za 30zł 2 lata temu, do dziś jeździ) i......... Tyle ? No i po wymianie czujnika klepał tak, że myslalem, ze panewki urwało, aczkolwiek po 5minutach samoistnie przestał stukać i jezdzi do dzis ^^ Nikt nie zwraca uwagi, że w razie usterki diesla remontujemy TS'a i jeszcze nam zostanie

A co do tematu, reperturki na progi to po 80zł strona, ok. 100zł nadkola. Całą podłoga to ok 1000zł, więc za całość mysle, że u ucziwego lakiernika zmiescisz sie do 2500zł i bedziesz mial spokoj na kilka lat. W TS jeszcze popatrz, czy Ci olej nie spierdziela i podjedz na hamowanie, aby sprawdzili Ci tą instalacje, aby nie było kwiatków, ze zaraz Ci sie silnik rozleci, bo jest to dość wrazliwe na LPG

Aa i co by tu jeszcze godoć... Rozrzad, olej wszystko musisz wymienic na wstępie, wariator mozesz wysląc do naszego forumowego speca z Będzina, za 30% ceny nowego wariatora Ci go na nówke zregeneruje. Jak coś tam było pukenięte, ale jest wzglednie proste, a samochod jedzie pewnie, nie telepie nim, nie rzuca, puscisz kiere i jedzie prosto to nie ma co się stresować i zostawić to na kiedyś tam...
    Ostatnio edytowane przez Mongoose ; 07-08-2016 o 21:15

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    156 TS 2.0 155km

Domyślnie

Przy 160 ma moment, że nim trzepie ale jedzie idealnie prosto No przyznam, że zakładając tutaj temat, po 1 postach byłem blady ^^ Gość zrobiłby mi całą podłogę + progi + wymianę rozrządu i pompy za niecałe 3 tysie. Porządny gość, znam go już kilka lat. Zna ktoś ew. jakichś speców od alfy na terenie łodzi?

Auto
    alfa romeo 156 2.0 twin spark 155KM 2001 rok, blu vela

Domyślnie

Alfy to kochane autka płeć piękna, zainwestuj w Nią a odwzajemni Ci wkład finansowy frajda z jazdy, nie rób wszystkiego na raz po trochu w tym miesiącu to jutro tamto, ja miałem różne auta ale odkąd mam Belle nie kupie innej marki.

Auto
    Zamierzam nabyć 156

Domyślnie

Pewien czas temu również kupiłem auto z tamtych okolic i tez na spontana ładny z zewnątrz a po dokładniejszych oględzinach kupa rdzy. Następnie sprzedałem spowrotem na podkarpacie za symboliczne kilka zł, nauczony tą przygodą szukam już od ponad miesiąca i jeszcze nie trafiłem na sztukę godną polecenia.....
    Łącze się w bólu

Użytkownik Rowerzysta Avatar LuKe93
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    Alfa Romeo 159 TI 2.4 300Km/600Nm

Domyślnie

Niestety 156 przed fl mają to do siebie, że z zewnątrz może wyglądać jak nówka a podłogi już nie uświadczysz.. Szkoda bo za jakiś czas zniknie z naszych dróg 156 z powodu braku podłogi ;/