Ja mam podobnie jak Ty ale w 2.4 140 że do 2 jest słabo, bez przepylwki niby lepiej ale jadę zrobić do znajomego chamownie bo możliwe że zmienna geometria też zapieczkona, u siebie też zobacz kierownicę turbiny
Ja mam podobnie jak Ty ale w 2.4 140 że do 2 jest słabo, bez przepylwki niby lepiej ale jadę zrobić do znajomego chamownie bo możliwe że zmienna geometria też zapieczkona, u siebie też zobacz kierownicę turbiny
Jeszcze się zastanawiam czy nie mam czasem uszkodzonej pompy wacu bo pedal hamulca mam twardy bardzo delikatnie trzeba naciskać żeby łagodnie się zatrzymać . hamulce bardzo czułe są
Może być ta pompa. Chociaż to co napisałeś, to trochę nawzajem się wyklucza. Gdyby pedał był twardy, to musiałbyś wciskać bardzo mocno, żeby się zatrzymać, a piszesz, że musisz wciskać łagodnie. Wychodzi z tego, że po prostu masz krótki skok pedału hamulca, co raczej nie wskazywałoby na tą pompę. Ciężko powiedzieć.
Bardzo czuły jest łagodnie i z wyczuciem trzeba naciskać wy też tak u siebie macie pamiętam jak miałem 156 przed liftowa to tak nie było . Czy ktoś sie orientuje chip box novitec Z100/1-7 , PII- 422 pasuje do mojego jtdm 16v
Ostatnio edytowane przez sebek501 ; 08-09-2016 o 08:16
U mnie z zaślepką wszystko śmiga. A co do chipa to lepiej wykonaj go w firmie, która się tym zajmuje.
Nie mam już pomysłu na to co zrobić
Korekcje na wtryskach ok - troche na 2 cylindrze więcej ale dalej w normie - jeszcze jedna próba - pomiń zawór VGT - wtedy turbina będzie cały czas max w pracy i wtedy sie przejedz. Zapali ci checka i wywali błąd przeładowania ale będzie wiadomo czy to turbina czy cos innego.
Ok spróbuję dziś tak zrobić czytałem na forum fiata ze to wina egr moze spróbuję założyć inny i pytanie czy numery muszą sie zgadzać
Sprawdź wszystkie przewody podciśnienia. Miałem tak samo i winny okazał się właśnie delikatnie pękniety przewòd z tyłu silnika. Dodatkowo przy takiej usterce Alfa kopciła podczas przyspieszenia. Ewentualnie możesz jeszcze zweryfikować zmienną geometrię turbiny.
Ostatnio edytowane przez Ricardus ; 09-09-2016 o 06:37
Zdjęcia motoryzacyjne, oględziny samochodów, ubezpieczenia w PZU, pranie tapicerki.
Tel.669901601