Witam.

Mam u siebie założony gwint Bilstein B14, na którym można obniżyć o 50 mm w stosunku do serii + opony 17 215/45 i nic nie trze. Przód mam obniżony o 40mm w stosunku do serii, tył jest 30 mm w stosunku do serii. Na zakrętach prowadzenie to bajka, ale trzeba uważać na dziurach, bo w zakręcie jak jest bardzo nie równo to tył lubi delikatnie przeskoczyć. Jako, że często wożę tym autem delikatne towary chcę założyć standardowe zawieszenie, więc tego chętnie się pozbędę łącznie z rozpórką i spręzynami. Całe zawieszenie ma ok. 50 tys przejechane, z czego ok. 35 po naszych drogach reszta u niemców. Ok. miesiąc temu miały jeszcze ponad 70% sprawności, więc ich stan jest dobry, olej nie wycieka, nie dobijają (chyba, że się bardzo przesadzi po wielkich dziurach).

Jeżeli byłbyś zainteresowany to możesz wpaść się przejechać, chyba, że koniecznie chcesz nowe, ale powiem szczerze, że jechałem golfem znajomego na mts i zęby można było zgubić, a w tym bilstein mimo, że jest bardzo twardo w porównaniu do serii to mimo wszystko znośnie.