Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Temat: Wysokie spalanie oraz kontrolka silnika ALFA ROMEO 159 1.9jtdm 150km DPF

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Pomiechówek (woj. mazowieckie)
    Auto
    Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9JTDm 16v

Domyślnie

Przekaże mu osobiście bede u niego 5.12 ;D Dzięki forumowicze na prawdę nie dość że taniej mnie to wyjdzie to będe miał już wszystko niemal obrobione tylko rozrząd mi zostaje

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

kolektor najlepiej robić razem z rozrządem, bo dużo rozmontowywania jest wspólne dla obu czynności (chyba się nawet ściąga pasek rozrządu żeby wyjąć kolektor), więc za robotę łącznie wyjdzie Cię na pewno dużo mniej niż robić osobno, bo praktycznie przy rozżądzie zapłacisz już tylko za części.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Racja nie trzeba bedzie robic podobnej roboty 2 razy a juz bede miał wszystko wymienione co potrzeba Zapytam Pablo czy mi to od razu ogarnie przy okazji robienia kolektora i egr może uda się jakąś zniżkę wynegocjować przy tych pracach

Użytkownik Znawca Avatar olo_84
    Auto
    Alfa 159 16V 150KM Distinsive SW 2006

Domyślnie

Ja po swoich przygodach to proponuję Ci jeszcze zmianę koła prasowego jeśli jest jeszcze fabryczne

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
    EGR - OFF
    klapki - OUT
    DPF - ON

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał CYGANHIO1992 Zobacz post
    w Kreatorze zasugerowali żeby tego EGRa zostawić bo niby słabszy jest dolny zakres obrotów.
    ale bzdura , miałem kiedyś 156 jtd16v i jak zaślepiłem egr , to właśnie dół się poprawił , auto było żwawsze do 3000rpm , w ogóle to dziwne było twoje podejscie do tematu , wywalić dpf a egr zostawić . Zdajesz sobie sprawe że jak masz niesprawny egr to szybciutko będziesz dpf zapychał . Było dpf zostawić , egr zaślepić .
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

na szczęście wycofałem się z usług kreatora mocy. CO prawda DPF oni mi wyrzucili ale zmodyfikowanie kolektora oraz zaslepienie wraz z wyprogramowaniem EGR do tego jeszcze wymiana rozrządu zlecę PabloGarage wlasnie w poniedzialek jade samochod odstawić. Co do kreatora mocy miałem wrażenie że chcą mnie z kasy ogolić

Użytkownik Świeżak Avatar daw7007
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał CYGANHIO1992 Zobacz post
    na szczęście wycofałem się z usług kreatora mocy. CO prawda DPF oni mi wyrzucili ale zmodyfikowanie kolektora oraz zaslepienie wraz z wyprogramowaniem EGR do tego jeszcze wymiana rozrządu zlecę PabloGarage wlasnie w poniedzialek jade samochod odstawić. Co do kreatora mocy miałem wrażenie że chcą mnie z kasy ogolić
    hajs się musi zgadzać

jak chcesz mieć zrobione raz i dobrze to lepiej uderzaj odrazu do mały_777 , już nie jednemu pomógł

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

ALfa juz od wczoraj w Pablogarage. Aż nie mogę się doczekać kiedy ją odbiorę