pytam z ciekawości bo nie potrzebuję progów - czy taki dorabiany próg ma wytłoczony trójkącik wskazujący miejsce
do podnoszenia GT?
pytam z ciekawości bo nie potrzebuję progów - czy taki dorabiany próg ma wytłoczony trójkącik wskazujący miejsce
do podnoszenia GT?
...
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Napisałem w sprawie zamówienia grupowego, poniżej odpowiedź:
"Niestety nie mam wzoru do tego modelu, musiałbym mieć wycinek na wzór. "
Czyli pozostaje czekać na kogoś kto podjedzie...
jak macie to zamawiac grupowo to pogadajcie o "trójkąciku" - dla mnie taki dorobiony próg bez wytłoczenia tam gdzie powinno być to lipa całkowita
...
Niestety, wytłoczeń nie wykonuje.
Jeżeli nikt nie chce podjechać, to jeżeli ktoś nie boi się kosztów - można kupić próg z rozbitka i go wysłać, obstawiam, że potrzebny im tylko jeden, z jednej strony.
Trójkącik można jako-tako wykonać domowym sposobem, wykonać matrycę oraz stempel - kształt trójkącika i odpowiednio przymocować do imadła tak aby były osiowo. Wtedy w imadle to skręcać z wyczuciem, bo w końcu musi wejść tylko delikatnie. Jeżeli siła będzie za mała - to przedłużka i powinno pójść spokojnieNajgorsze to chyba wykonanie matrycy, bo trzeba wyfrezować.
Off topując - GT ma problemy z rudą? Tylko na progach? Duże te problemy?![]()
Serio te progi tak gnija?w kazdym roczniku czy coś poprawili później?jestem teraz na etapie szukania gt i już wiem że muszę najpierw opadać te progi...bardziej od wewnętrznej je podjada czy już z zewnątrz można dojrzeć? Ogolnie jest jakiś temat na co zwracać uwagę przy kupnie gt ?nie chce tu robić bałaganu
Pozdro!!!
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
Progi w gt sa zazwyczaj zniszczone przez błędne podnoszenie samochodu - albo przez błędne podstawienie podnosnika z zestawu w miejsce trojkacikow, albo przez bledne podstawienie podnosnika w zakładzie (np za mało odkręcony grzybek)
Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka
Aha. Czyli tu nie chodzi o korozję...to mam coś podobnego w 166. Tam też trzeba uważać jak sie podnosi auto...
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka