Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Temat: Prądy

Użytkownik Ogier
    Auto
    Alfa 147 1.6 16v twin spark

Domyślnie

Panowie no nic nikt nie podpowie?

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał lukas1993 Zobacz post
    Panowie no nic nikt nie podpowie?
    Już Ci pisałem jakie napięcie ładowania być powinno. Napięcie ładowania poniżej 14 V powoduje niedoładowanie akumulatora. Bzdura to twierdzenie o napięciu ładowania 13,9.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Cytat Napisał lesio146 Zobacz post
    Już Ci pisałem jakie napięcie ładowania być powinno. Napięcie ładowania poniżej 14 V powoduje niedoładowanie akumulatora. Bzdura to twierdzenie o napięciu ładowania 13,9.
    To większość z nas ma niedoładowany akumulator. Brawo Lesio!

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał LukaSS Zobacz post
    To większość z nas ma niedoładowany akumulator. Brawo Lesio!
    Bzdura.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Ogier
    Auto

Domyślnie

Ale takie puls owanie to chyba nie jest normalne?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    AR147 1,9JTDm

Domyślnie

Ja juz Ci kolego pisalem co masz zrobic. Nie wiem czy to zrobiles czy nie, ale skoro dalej ciagniesz temat, to znaczy, ze problem jest dalej. Rozwiazanie jest jedno. Oddaj samochod elektrykowi. On na pewno bedzie wiedzial co wymienic. Zaplacisz z 200zl, odzalujesz kilka imprez, ale bedziesz mial spokoj. Alternator ma juz swoje lata, pewnie nie byl wymieniany/regenerowany, wiec i ma prawo nie dzialac poprawnie.

PS. No i bardziej bym szedl w kierunku prawd LukaSS-a niz Lesia. Przy duzym obciazeniu napiecia ladowanie moze wynosic te 13,7-13,9 i to wciaz bedzie dobra wartosc, jesli nic sie nie bedzie dzialo (krzaki z elektronika, pulsacje czy niedoladowany akumulator). Przez 12lat ojciec tak mial w Stilo i problemow nie mial. Raz wymienil akumulator.

Użytkownik Ogier
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał vtztxpl Zobacz post
    Ja juz Ci kolego pisalem co masz zrobic. Nie wiem czy to zrobiles czy nie, ale skoro dalej ciagniesz temat, to znaczy, ze problem jest dalej. Rozwiazanie jest jedno. Oddaj samochod elektrykowi. On na pewno bedzie wiedzial co wymienic. Zaplacisz z 200zl, odzalujesz kilka imprez, ale bedziesz mial spokoj. Alternator ma juz swoje lata, pewnie nie byl wymieniany/regenerowany, wiec i ma prawo nie dzialac poprawnie.

PS. No i bardziej bym szedl w kierunku prawd LukaSS-a niz Lesia. Przy duzym obciazeniu napiecia ladowanie moze wynosic te 13,7-13,9 i to wciaz bedzie dobra wartosc, jesli nic sie nie bedzie dzialo (krzaki z elektronika, pulsacje czy niedoladowany akumulator). Przez 12lat ojciec tak mial w Stilo i problemow nie mial. Raz wymienil akumulator.
    Ale to pulsowanie też nie jest za każdym razem... Jak raz mierzyłem w trakcie tego pulsowania to miałem taki pomiar 14.5... — 14.7...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    AR147 1,9JTDm

Domyślnie

Zacznij od wyczyszczenia stykow na alternatorze i akumulatorze, jesli tego nie robiles. Prosta rzecz. Oczywiscie jesli masz garaz, bo przy takiej tenperaturze, to ciezko zabierac sie za robote pod chmurka. Jak nie pomoze, to wyciagnij alternator i daj elektrykowi. Chyba, ze sam potrafisz majstrowac Na internecie znajdziesz opis, jak zregenerowac altka.

Użytkownik Ogier
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał vtztxpl Zobacz post
    Zacznij od wyczyszczenia stykow na alternatorze i akumulatorze, jesli tego nie robiles. Prosta rzecz. Oczywiscie jesli masz garaz, bo przy takiej tenperaturze, to ciezko zabierac sie za robote pod chmurka. Jak nie pomoze, to wyciagnij alternator i daj elektrykowi. Chyba, ze sam potrafisz majstrowac Na internecie znajdziesz opis, jak zregenerowac altka.
    Do alternatora nie dojdę bo nie maam kanału ani Podnośnika także mogę tylko kremy ale przy okazji innej roboty zlecę mechanikowi myślę na dniach...

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia