Zmień mechanika bo ten to wodę ale gdzie indziej.
Napisz skąd jesteś , ktoś ci podeśle namiary na kumatego mechanika , który się nie boi Alf.
Zmień mechanika bo ten to wodę ale gdzie indziej.
Napisz skąd jesteś , ktoś ci podeśle namiary na kumatego mechanika , który się nie boi Alf.
Moja Bella
Z radomska jestem.
No w tamtym regionie ja akurat nikogo nie znam.
- - - Updated - - -
Jeśli dobrze zrozumiałem twój opis , to według mnie to jest wadliwy wtryskiwacz.
Sprawdziłbym jeszcze ciśnienie paliwa na listwie wtryskowej. Miałem ostatnio uszkodzony czujnik ciśnienia i też dziwnie chodził tylko że na zimnym.
Moja Bella
Cisnienie w cylindrach sprawdzalem jest na kazdym 10,5
Witam. No i bylem u mechanikow w Olsztynie Flat Italy. Niestety smutna wiadomosc. Powiedzieli mi ze nagar jest i trzeba rozebrac silnik. tak wiec wstepne koszty to okolo 3 tys. Moze lepiej.... Nie wiem czy go robic. Moze ktos chce kupic ??![]()
Ale to dziwne ze na zimnym normalnie pracuje .... albo taki mechanik..
Przeczytalem cala historie i wszystkie testy. Historia bardzo podobna do mojej. Ja mimo wszystko polecam zakupic ZESTAW uzywanych cewek (nie sa drogie na allegro) i zalatwic sobie od kogos przeplywke na podmiane. U mnie blad wypadania zaplonow by jednoczesnie zwiazany z uszkodzeniem cewki/ kabla i przeplywki a walczylem z tym kolo 2 miesiecy tez podmieniajac cewki, kable, czyszczac, resetujac ECU i inne podejscia. Wymienilem zestaw cewek i przeplywke - jak reka odjal.
Alfa Romeo 159 sedan, 2.2 JTS 185KM, 2005, Argento
Czarny dym - prawdopodobnie padła turbosprężarka/ leją wtryski
Niebieski dym - umarły uszczelniacze lub pierścienie
Biały dym - Konklawe wybrało nowego Papieża
Jaki kolor mają świece? To może być sonda
kolor swiec taki czarny a niedawno byly zaladane. A czy mozna zalozyc zamiast tego gów... jtsa silnik ts np. 2.0 lub 1.6? Prosze o odpowiedz