Oj nie przesadzajmy z tą dostępnością dobrych wersji 155KM. Tylko nie są to auta tanie, pewnie nie posiadające poniżej 100k km i skóry![]()
Oj nie przesadzajmy z tą dostępnością dobrych wersji 155KM. Tylko nie są to auta tanie, pewnie nie posiadające poniżej 100k km i skóry![]()
155KM w dobrej opcji graniczy z cudem. a ta na fotach w sumie ma tylko skórę. nic poza tym .
Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...
Czujniki parkowania na tył, tempomat. Brak Blue&Me, jednak za tym bym nie płakał. Ja u siebie, gdyby nie to, że mam Blue&Me (a nawet i nav...) to bym z radością wymienił radio na coś ładnego 2din ze streamingiem po bluetooth. A tak mi szkoda po prostu tego B&M
Brak dzielonej kanapy (wersja czteroosobowa), a powiem, że się przydaje. Bose, też miło mieć. To radio wygląda strasznie... I oba samochody nie były w pełni zagrzane do zdjęć. Może termostat pada. Ja u siebie już wymieniałem.
Pewnie chłodnice też już lepsze lata mają za sobą. Wiem, że moja miała wymienianą chłodnicę i intercooler. Czeka mnie natomiast wymiana chłodnicy klimatyzacji.
Zanim swoją kupiłem to stała ze dwa miesiące na forum, więc nie ma co się zrażać.
Ostatnio edytowane przez ajajajniemamjaj ; 15-02-2017 o 14:58
http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...wypadkowy.html
Kolego, jak szukasz dobrej wersji 155 KM to odezwij się do mnie, pełna dokumentacja ASO i auto pochodzi z polskiego salonu. Bardzo ciężko o drugi taki egzemplarz.
Ładna tylko trochę przekracza mój budżet ;/ Licze że znajdę może wymagającege trochę uczucia ale coś do 25tysMam wesele w tym roku no i nie poszlaje
![]()
Jeśli pełna dokumentacja to bym sprawdził, co najmniej. Lepiej dopłacić 4k, a wiedzieć co się kupuje. Od handlarza bym nigdy auta nie wziął. Jak teraz myślę, to bym sam dopłacił do xenonów![]()
Dokładnie, różnica w cenie Alfy od kolegi z forum,a tej od handlarza nie jest kolosalna, warto się zastanowić czy nie dopłacić trochę do pewnej Alfy.
Co do sprawdzania VIN, polecam zadzwonić do Ganinexu w Katowicach, przy odrobinie szczęścia sprawdzą Ci historię po Vinie (udało mi się sprawdzić dwie Julki którymi się interesowałem, bez wychodzenia z domu.)
a z forumowymi autami tez radze uwazac. Jak nie ma historii auta czyli tematu na forum to tez roznie bo nie wiesz co jest prawda a co historia napisana na kolanie![]()
Przy mojej Alfie po nr vin pełna historia w ASO wyskoczy, a jeszcze w poniedziałek umówiony w ASO na przegląd, wymianę rozrządu, oleju itd.
A wydruki z ASO mam wydrukowane jak sam jej szukałem.
Jeśli będziesz zainteresowany, odezwij się, a opowiem więcej o samochodzie. I nie zwracaj uwagi na zdjęcia pod salonem samochodowym, ja tam po prostu pracuje![]()
Auto kupujesz prywatnie, nie przez komis
Na plus wersji 155KM 6 biegowa skrzynia.
Kupisz od handlarza to i tak włożysz pakiet startowy ok 5000 zł.