Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Temat: Auto samo jedzie

qualin
    Gość

Domyślnie

Kazde auto z kazdym silnikiem jedzie bez dotykania pedalu gazu po wbiciu biegu. Z miejsca tez da sie ruszyc bez dotykania pedalu gazu.

ViP Rowerzysta Avatar b.piotrus
    Mieszka w
    Otmuchów
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD, Mazda CX-7 2,3

Domyślnie

Do mnie na podwórko mam krótki podjazd pod górkę- zawsze, wszystkimi samochodami jakie miałem i benzyna i diesel wjeżdżałem i wjeżdżam na jedynce bez gazu, po prostu idealna prędkość na wąską i niezbyt równą drogę. Na dwójce często jeżdżę bez gazu, na trójce też kilka razy się zdarzyło- bez problemów. Na wyższych biegach nie próbowałem. A efekt przyspieszania bez gazu- zdarzało mi się jechać w korku na dwójce bez gazu, odległość się zmniejszała, delikatnie przyhamowałem, bez sprzęgła i jak puściłem hamulec, to wtedy silnik łapał troszkę wyższe obroty i przyspieszał- ale to chyba normalne zjawisko, bo jak komputer ma zadane np. 800 obrotów na biegu jałowym, to w momencie przyhamowania te obroty spadają, więc żeby je wyrównać, komputer zwiększa dawkę i stąd przyspieszanie po odpuszczeniu hamulca
    Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,

cin_ek
    Gość

Domyślnie

Yariski np też bez wciśniętego sprzęgła nie da się odpalić. A co ma prawko do tego problemu? może to że jazdę po łuku robi się bez użycia pedału gazu, tylko wbijamy jedynkę puszczamy sprzęgło i w drogę. Moja Bella też na 2 jedzie bez gazu i maksymalnie jest to około 20 km/h

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Powiem Wam chłopaki że skończmy juz ten temat bo robi się śmieszny...taka dyskusja się nad tym rozpętała hehe

Umówmy sie że auto pojedzie na włączonym biegu i obrotach jałowych, kropka

Pzdr
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

Ja czasami startuje u mnie pod blokiem tak:
    Odpalam i wrzucam jedynke. tocze się do wyjazdu z uliczki i skręcam w większą ulice. Zapinam 2ke, potem po chwili 3ke (cały czas bez dodawania gazu!), i tak się tocze 500m po ulicy jadąc 30kmh (ulica w kiepskim stanie, nigdy szybciej tam nei jeżdże) i dojeżdżam do górki. dopiero po zjeździe na dół jade normalnie
    Rzecz jasna działa to tylko na zimnym silniku jak jest właczone automatyczne ssanie.

Takie jechanie bez gazu zależy głównie od momentu obrotowego. W mocnych dieselach (powiedzmy 500Nm) można wbić 6 bieg i auto będzie jechało (powiedzmy) 50km/h bez naciskania na gaz
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

To ja Wam opowiem moją historię z tym czy auto jedzie bez gazu..

Na wiosnę jak się zaczęły roztopy na dobre, zakopałem się Alfą na podwórku (mieszkam na wsi), zapierdzieliłem się po samo podwozie po samym wyjeździe z garażu (garaż utwardzany podwórek "ziemisty" ). Zacząłem się kopać, w prawo, lewo, do tyłu, z ASR, bez ASR próbowałem wszystkiego. Aż w końcu zobaczyłem że po wrzuceniu jedynki samochód dalej się ostro kręci i ani myśli się zadusić. Nie czekając długo wyszedłem z samochodu i zacząłem go wypychać .

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    To ja Wam opowiem moją historię z tym czy auto jedzie bez gazu..

Na wiosnę jak się zaczęły roztopy na dobre, zakopałem się Alfą na podwórku (mieszkam na wsi), zapierdzieliłem się po samo podwozie po samym wyjeździe z garażu (garaż utwardzany podwórek "ziemisty" ). Zacząłem się kopać, w prawo, lewo, do tyłu, z ASR, bez ASR próbowałem wszystkiego. Aż w końcu zobaczyłem że po wrzuceniu jedynki samochód dalej się ostro kręci i ani myśli się zadusić. Nie czekając długo wyszedłem z samochodu i zacząłem go wypychać .
    zapuściłeś mu tak zawanego Autopilota? :d
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

W sumie to mogłem go jeszcze podgazować i tempomat załączyć to by był całkiem autopilot , gorzej jak by go potem pilot (ja) nie dogonił .

Użytkownik Rowerzysta Avatar maciek_czer
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    AR 75 1.8IE

Domyślnie

Dla śmieszności, to ja w swoim Chevrolecie jak wrzucę bieg i puszcze hamulec to też sam jedzie, tylko to automat... (super zimą)

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

dobra skonczcie offowac i pomozcie chlopakowi.

Przepustnica Ci sie nie domyka, dlatego masz takie zjawisko. Sprawdz czy nie jest zabrudzona.

Kazde auto potoczy sie na biegu, ale w pytaniu nie o to chodzi. Auto przyspiesza, spotkalem sie z takim zjawiskiem.