Moze ktos sie orietuje gdzie znajduje sie ta puszka z imo pod nogami kierowcy,szukałem i nic z tego.Stacyjka wyczyszczona ,klemy od aku wyczyszczone i dalej nie czyta kluczyka.
Moze ktos sie orietuje gdzie znajduje sie ta puszka z imo pod nogami kierowcy,szukałem i nic z tego.Stacyjka wyczyszczona ,klemy od aku wyczyszczone i dalej nie czyta kluczyka.
to moze nie czekaj az wszytskie kontrolki zgasna tylko odpalaj od razu .
wtedy nie powinno byc problemu z CODE
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 11-06-2010 o 13:47
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
Witam,mój problem jest trochę inny,a mianowicie przetarł mi się kabel od pompy paliwowej pod tylnym siedzeniem i po naprawieniu usterki przy starcie(jak wszystkie kontrolki się zaświecają) kontrolka CODE i Marchewka od szprycy nie zaświecają się,no i Ala nie odpala.
Proszę o pomoc!
moze musisz na nowo zaprogramowac kluczyk
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
Problem w tym że nie wiem jak to zrobić!!!
- ASO lub dość dobry warsztat + karta kodowa.
- alternatywnie to wyzerować ECU z kodów immo.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
a karte kodow masz?
w instrukcji obslugi jest chyba instrukcja jak zaprogramowac
Kartę mam ,ale Ala nie wchodzi mi w serwis tj.przy pierwszej pozycji stacyjki wciskam gaz i kluczyk CODE powinien migać a tu nic.![]()
to pewnie tylko jakis serwis Ci zostaje
a moze sproboj na chwile odlaczyc akumulator moze to cos pomoze
i tak gorzej chyba nie bedzie
Panowie.Może trochę podpowiem jak ja walczyłem u siebie z CODE.Otóż zimą przy mrozach ok -15 zaczynała mi się świecić Code ,tym samym brak możliwości odpalenia silnika.Po wertowaniu netu przez parę dni ( na forum też nikt nie wiedział co i jak) doczytałem się iż winę może ponosić przekaznik od pompy paliwa i tzw.SERVICE.przekażniki te znajdują się w 145-tce obok kompa.Okazało się że po przeczyszczeniu tych dwóch przekażników Alfa odpalała całą zimę w mrozy do -30 i Code już się nie pojawiło.Przekażniki kupiłem nowe i czekają na wymianę.Aha gwoli wyjaśnienia immobil. blokuje pompę paliwa i jak nie miał na niej obwodu to walił błędami z CODE :-).Pozdr.Piter