Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Temat: Giulietta 1.75 TBi drgania kierownicy, świsty lusterka i ubytki płynu hłodniczego

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wołomin
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.75 TBi 240 PS Veloce, VW Scirocco 2.0 TSI DSG 211 PS

Domyślnie

Cytat Napisał wiessio Zobacz post
    Auto przyspiesza płynnie i nie drga kierownica nawet na moment. Na dynamiku auto przyspiesza bardzo równo i gładko aż do odcięcia, jeżeli depnę do podłogi. Jeżeli ktoś Ci mówi że jest dobrze to Cię kłamie. Powiedz że jak pokryją koszty dojazdu to mogę podjechać i pokazać im że u mnie wszystko jest jak powinno. Jeżeli kolor oleju na bagnecie jest brunatny lub masz biały osad na korku wlewu oleju to znaczy że płyn Ci się miesza z olejem i masz nieszczelność w głowicy między kanałami olejowymi a wody. Stąd możliwe zanikanie płynu.
    Dzięki wiessio, dam im możliwość poznania z Tobą jak wyłożą kasę na Twoją "delegację" do wawy
    Ze mną jeździł pan z serwisu i twierdzi, że jak to mówił delikatne wibracje to typowe przy tej mocy, mam inne auto 211 ps (seryjnie 200 ale gratis od VW 11 koni i 20 nm) grupy popularnej czyli VAG a konkretnie Scirocco 2.0 TSI ten hejtowany za pierścienie tłokowe auto ma 10 lat przebieg 129 kkm i oleju ubywa 200 ml na 4 kkm wiec nic i płynu też nie ubywa i kierownica sie nie trzęsie.

Ubytek płynu sprawdzali na zewnątrz silnika, czyli jak nieszczelność jest wewnątrz to jasne ze nie widzieli, ale ja podejrzewam, ze jak rozbierali nagrzewnice to tam gdzieś pod deską cieknie zwalili temat, wcześniej poziom płynu był stabilny do momentu kiedy dobierali się do nagrzewnicy czyli do 5kkm. Białego nalotu nie mam a olej ma normalny kolor po 14 kkm, dzieki za podpowiedzi.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wołomin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał wiessio Zobacz post
    Auto przyspiesza płynnie i nie drga kierownica nawet na moment. Na dynamiku auto przyspiesza bardzo równo i gładko aż do odcięcia, jeżeli depnę do podłogi. Jeżeli ktoś Ci mówi że jest dobrze to Cię kłamie. Powiedz że jak pokryją koszty dojazdu to mogę podjechać i pokazać im że u mnie wszystko jest jak powinno. Jeżeli kolor oleju na bagnecie jest brunatny lub masz biały osad na korku wlewu oleju to znaczy że płyn Ci się miesza z olejem i masz nieszczelność w głowicy między kanałami olejowymi a wody. Stąd możliwe zanikanie płynu.
    Dzięki wiessio, dam im możliwość poznania z Tobą jak wyłożą kasę na Twoją "delegację" do wawy
    Ze mną jeździł pan z serwisu i twierdzi, że jak to mówił delikatne wibracje to typowe przy tej mocy, mam inne auto 211 ps (seryjnie 200 ale gratis od VW 11 koni i 20 nm) grupy popularnej czyli VAG a konkretnie Scirocco 2.0 TSI ten hejtowany za pierścienie tłokowe auto ma 10 lat przebieg 129 kkm i oleju ubywa 200 ml na 4 kkm wiec nic i płynu też nie ubywa i kierownica sie nie trzęsie.

Ubytek płynu sprawdzali na zewnątrz silnika, czyli jak nieszczelność jest wewnątrz to jasne ze nie widzieli, ale ja podejrzewam, ze jak rozbierali nagrzewnice to tam gdzieś pod deską cieknie zwalili temat, wcześniej poziom płynu był stabilny do momentu kiedy dobierali się do nagrzewnicy czyli do 5kkm. Białego nalotu nie mam a olej ma normalny kolor po 14 kkm, dzieki za podpowiedzi.

- - - Updated - - -

Dzięki Panowie za pomoc, już teraz w tym temacie będę bardziej asertywny, dodam im jeszcze to ognisko rdzy na rancie tylnych drzwi tam gdzie ta czarna farba gwarancje mam do 20.10.18 i niby w systemie przedłużoną ze względu na pobyt auta w serwisie o 3 miesiące tyle u nich wcześniej stało. Ale nie mam tego na piśmie tylko podali mi to przez telefon jak ciągle ich obsmarowywałem na FB.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Przasnysz
    Auto
    Giulietta 1.4 TB 120 Distinctive 2015 Fiat Punto Evo 1.4 77 2010

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    u mnie wymieniono kompletne płosie po 27 tkm 3 dni temu
    drgania między 120 -140 przy przyspieszaniu GIulietta 120 TB
    poprzednia rok temu miała to samo po 60 tkm 120 TB - wyrabiają się wewnętrzne kielichy i krzyżaki półosi.
    Darek, jaki koszt tej operacji? U mnie przebieg 48 kkm na razie w porządku.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

jeśli chcesz to robić w ASO to taniej wyjdzie zakup kompletnej półosi ok 1300 pln/szt prawa i ok 1500 pln lewa.- sam krzyżak w ASO ok 400 pln kielich prawy ok 700 pln (lewy ok 350) do tego osłony gumowe ok 110 pln/ stronę.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Przasnysz
    Auto
    Giulietta 1.4 TB 120 Distinctive 2015 Fiat Punto Evo 1.4 77 2010

Domyślnie

Ok, dzięki.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wołomin
    Auto

Domyślnie

Fajne ceny, tym bardziej będę ich naciskał bo w 1,75 ceny są zapewne dużo wyższe, dzięki

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

prawa lewa ok 1700 sztuka do TBi 1,75 zgłaszaj nie ma na co czekać ale na wszelki wypadek wykup sobie przedłużenie gwary na 3 ci rok na układ napędowy.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wołomin
    Auto

Domyślnie

Nie wiedziałem ze tak można, a ile to kosztuje? Czekam od wczoraj na kontakt od Dukiewicza, dzwoniłem kilka razy ale tam nikt nie odbiera, jakaś lipa, jak dziś nie oddzwonią to dzwonię na infolinię Alfy

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

można nawet na dłużej grunt aby wykupić to w ASO przed upływem 2 lat od zakupu.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wołomin
    Auto

Domyślnie

A ok, czyli dzwonić do ASO, dowiem sie ile to kosztuje, ciekawe czy sie to opłaca, hmmm chciałem już ostatni raz zalac ta selenie i lac juz inny olej, nie ufam jakoś selenii, a jak przedłuze to lipa, ale moze nie wpakuje sie na minę dodatkowy rok przy moim pechu z alfą to moze być jak wygrna w totka

- - - Updated - - -

Jakaś masakra nikt nie odbiera lub pani przełącza i się wszystko rozłącza, zadzwonię na infolinię