trochę odkopię temat...
czy macie już może jakieś dobre/złe doświadczenie ze serwisowaniem poza ASO?
kończy mi się gwarancja i mocno się zastanawiam czy przedłużać - jak przedłużę - to wiadomo ASO,
jak nie przedłużę, to wtedy sam nie wiem, niby lepiej w książce serwisowej wygląda ASO, ale... wiadomo jak jest
Ja po 3 wizytach w ASO boje się tam samochód zostawiać....
A wiara co niektórych kolegów w ASO jest godna podziwu, zresztą ASO nie tylko Alfy. Korzystałem z usług 3 marek i czasami takie bajki słyszałem uszy puchną. Niestety jak na razie to alfa wychodzi najgorzej.
A wiedza tzw Janusza (nie każdego) odnośnie samochodów jest zdecydowanie większa.
To że giulia i stelvio są samochodami dosyć nowymi nie oznacza że tylko ASO je potrafi naprawiać, powiem więcej oni ich też nie znają.
Ostatnio edytowane przez Cesar ; 21-11-2019 o 12:24
A jakie serwisowanie masz na myśli?
Bo jeśli olej, filtry, hamulce, zawieszenie, to nic w tym nadzwyczajnego i każdy ogarnięty mechanik to zrobi (ja w swojej robię u siebie na warsztacie).
Co innego grubsze tematy- npr. silnika itp., to już wiadomo nie pojedziesz do byle kogo.
Mogę polecić, ale na śląsku![]()
[MENTION=81301]Cesar[/MENTION] - true, też mam swoje zdanie ;-)
niezależnie czy ASO, czy ASO-nie, bardziej zależy od osoby, która się autem zajmuje
[MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] thx, ale Śląsk ciut daleko ;-)
Czy wymiana oleju, filtr pow, można wykonać bez kasowania insp?
Dziwne może ale już tłumacze. Auto ma jeszcze gw ale po zakupie chciałbym jednak wymienic nie ruszając insp.
Pytam od strony systemowo-komputerowej auta. Czy nie zacznie coś zdziwiać komp.
Ostatnio edytowane przez marco_radik ; 17-04-2025 o 15:17
bez sensu.
Przy wymianie oleju należy skasować inspekcję - wówczas Multiair wie, że jest nowy olej. A to delikatne urządzenie i lepiej dbać.
Ja od nowości robiłem osobno olej (i wówczas kasowali mi zawsze inspekcję), a osobno przeglądy gwarancyjne.
Może i słusznie. Jakie koszty w aso samej wymiany oleju + - , jesli miałbym wszystko swoje?