Do bagażnika wchodzi MTB po zdjęciu przedniego koła (26") bez problemu, bez przekręcania kierownicy, trzeba tylko uważać na harmana pod tylną półką![]()
Do bagażnika wchodzi MTB po zdjęciu przedniego koła (26") bez problemu, bez przekręcania kierownicy, trzeba tylko uważać na harmana pod tylną półką![]()
Używał ktoś takie coś? Piszą, że niby działa, ale jakoś temu nie ufam. Nie chcę zakładać bagażnika na stałe, bo potrzebował będę kilka razy w roku wyjechać 50 km za miasto i tyle.
https://allegro.pl/oferta/bagaznik-r...ki-10914210068
Dzień dobry wszystkim dwa lata temu również myślałem o przewożeniu rowerów i po prostu myślałem, że będę tego potrzebował nie często ale w końcu po przeczytaniu forum doszedłem do wniosku, że najlepiej jak hak holowniczy ale sam bagażnik jest droższy a montaż haków holowniczych to jeszcze zadanie ale w końcu nie żałuję wydanych pieniędzy miałem frajdę z montowania i zdejmowania wszystkiego (hak też szybko posiwiał westfalia) nawet wydanych pieniędzy. zrobiłem ponad tysiąc km z rowerami za czasami zapominam że tam są bo nie ma hałasu ani wibracji. .na Autobahn jechał 170km/h wszystko dobrze przepływ nie zmierzył ale myślę że będzie niższy niż z mocowaniami na dachu . Pomyśl więc, ile pieniędzy zaoszczędzisz, jeśli Twojemu ukochanemu carbonowemu bianchi odpadną przyssawki i jako pechowiec uderzy od tyłu w przednią szybę piętrowego autobusu .
Heheh ja kupiłem bazę na dach oryginał Alfa Romeo oraz uchwyt na rower, nie żaluzje, wyglada to niezłe a i box w zimę mogę zamontować.
Co do różnic w spalaniu to na przykładzie mojego innego samochodu, Peugeot 407 SW 2.0 HDi:
- 2 rowery na dachu, spalanie na autostradzie 6.5l ON
- 2 rowery, ale z bagażnikiem na haku, spalanie jak jazda bez bagażnika, tj. 5l
Przy obecnych cenach różnica wynosi 11zł/100km, jeśli ktoś często podróżuje z rowerem to ekonomiczniej jest zamontować hak. Z innych plusów takich bagażników to większy udźwig (oficjalnie 75kg, ale 100 też wytrzyma), większe boxy, dużo trudniej o uszkodzenia lakieru no i można podłączyć przyczepę.