Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Temat: Sterowanie zaworami wydechu + twardością amortyzatorów z trybów DNA(R)

Użytkownik Fachowiec Avatar kozak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    BMW 540i

Domyślnie

Ok. Jednak działa, za krótko czekałem. [emoji16]

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

u Ciebie jest w sumie inna sytuacja niż w przypadku klap które ja mam czy Ulter robi do wersji produkcyjnej - tam jest jakby mechaniczna pamięć- silnik obraca klapę i ona zostaje, a ponieważ mój odbiornik potrzebuje kilka sekund zanim po podłączeniu zasilania interpretuje wysyłane sygnały, to zrobiłem delaya. U Ciebie jest inaczej, bo Ty podrzymujesz elektryczną pompę podciśnienia z tego co pamietam poprzez przekaźnik w odbiorniku, czyli tracisz ostatni stan po wyłaczeniu stacyjki. dziś jestem wczorajszy, nie mam ochoty włączać nawet środowiska i cokolwiek zmieniać w kodzie - ale jutro wieczorem albo w poniedziałek zrobię zmianę tak żeby działało fajniej (od razu) i u Ciebie - przyda się takie działanie do wprółpracy z odbiornikiem jaki chcę zrobić do Q żeby tam dało się też głośny wydech w D (i/lub ręcznie).

zrób mi tylko jeden test jeszcze - zrób tak - przy wyłączonej stacyjce podepnij laptopa do USB - przy braku zasilania samochodu urządzenie przechodzi w tryb programowania firmwaru itp i wtedy nei działa. odapalisz wtedy auto i ręcznie pilotem sprawdź po ilu sekundach jesteś w stanie ze swoim pilotem przełączyć się. zrobię Ci poprawkę z czasem ciut większym niż minimalny jaki wyczaisz możliwy dla Twojego odbiornika. w wersji finalnej zrobie to jakoś programowalne bo odbiorniki mogą być różne.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.