oni tego fizycznie nie maja, niech was to nie zmyli
ja raz mialem a8 full opcja kupic....w Polsce zrobiona dobra cena..niby nie wodowana (tak wlasiciel zapewnial)..ale jak doszedlem do zdjec w necie to juz jakies glony na masce widzialem![]()
oni tego fizycznie nie maja, niech was to nie zmyli
ja raz mialem a8 full opcja kupic....w Polsce zrobiona dobra cena..niby nie wodowana (tak wlasiciel zapewnial)..ale jak doszedlem do zdjec w necie to juz jakies glony na masce widzialem![]()
nie zdecydowalbym sie na rozbita Q nawet w okazyjnej cenie
nie przesadzajmy ale uszkodzenia muszą być w miarę widoczne a najlepiej kupić uszkodzoną po oględzinach a to ogłoszenie jest ofertą pośrednika.
są firmy które za wodą mają ludzi jeżdżących na oględziny.
szara - 30,000$
czerwona - 26250$
do każdego auta dochodzą koszty aukcyjne, przy tych cenach Copart bierze 7% plus jakieś 200$ czyli około 1700 opłat aukcyjnych do tego dealer powyżej 20,000 bierze 350$, za transport i fracht morski około 1900$, jeśli chodzi o te 2 egzemplarze to trzeba doliczyć około 3800$ do wylicytowanej kwoty dodatkowych kosztów, plus cło w Holandii 2400 euro, laweta 1200/1500 i prowizja dla firmy która ci licytuje auto ( od 1500 do 3000 ) Akcyzy i kwity od 12-18k zł ( zalezy jak to opisze rzeczoznawca) no i na końcu dochodzą koszty naprawy trzeba liczyć miedzy 20-30k ( ja tak zakładałem)
reasumując szara wyszłaby okolo 188K zł czerwona około 165K ale to tylko moja kalkulacja na zimno wszystko zależy od tego co i jak by przypłyneło, ale jak to mówią kto nie ryzykuje ten nie pije szampana ja tam będę ryzykował i polował na inną Q w tym wypadku obie przekroczyły moj budżet, a dużym powodem jest też to że jest ich zaledwie kilka sztuk po 4-5 sztuki i sporo idzie na inne stany.
30k naprawa to optymistycznie ... Spoiler przód kolo 9 , jedna nie miała progu to kolejne 6 tys za carbon. To już masz 15...
Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
moj znajomy teraz jest aktualnie w stanachz którym sprowadzalem swoją giulię i jezdzi wlasnie na ogledziny aut ktore sprowadza dla swoich klientów. Także czasami wcale nie jest to licytacja w ciemno.
- - - Updated - - -
spoiler mógł być tylko może nie było go widać, z resztą czasami przychodzi sporo rzeczy wpakowanych w bagażniku lub w środku których nie ma na zdjęciach, jak pisałem no to były moje założenia - optymistyczne![]()