Ja widzę na Ali po ok. 140 teraz. Podrożało, czy kupiłeś coś innego?
https://pl.aliexpress.com/item/1005006210507285.html
Może komuś się przyda: problem z Carlinkit 4 opisany powyżej udało się rozwiązać zmieniając częstotliwość WiFi w ustawieniach. Teraz śmiga elegancko.
Z tym carlinkit, bezprzewodowym połączeniem, problem jest jak telefon siedzi w ładowarce indukcyjnej. Już 2x mi się zdarzyło (na pewnie z 10 użyć), że tak to się tam wszystko grzeje że rozłącza AA, tel muli na potęgę i dopiero jak temperatura się ustabilizuje to znowu działa Na szczęscie po zdjęciu z ładowarki dość szybko.
Już na samym bezprzewodowym połączeniu (dla nawigacji) telefon czasem się gotuje bez podłączenia do ładowania (np. w kieszeni spodni), a jak dochodzi ładowanie indukcyjne do tego to już najczęściej dramat i zwiecha. Narzekają na to na forach wielu samochodów. Te dwie idee do kupy wyraźnie się gryzą.
Ostatnio edytowane przez netzmark ; 19-08-2024 o 20:12
Używam od kilku miesięcy Ottocast. Bardzo zadowolony. Od rozpoczęcia użytkowania zawiesił się może dwa razy. Zazwyczaj uruchamia się szybciej niż bym podłączył telefon kablem, jednak zdarza się że trzeba chwilę poczekać. W jakości odtwarzanej muzyki i prowadzonej rozmowy nie widzę różnicy między Ottocast a połączeniem przewodowym. Ogólnie polecam.
Hej jaki model ottocast posiada
Mam Ottocast U2-X Pro CarPlay/Android Auto.
Ogólnie polecam. Telefon się nie grzeje.
Są dwa mankamenty tego urządzenia to opóźnienie dźwięku o ~2 s względem obrazu. Do słuchania muzyki zupełnie nie przeszkadza, natomiast przy rozmowach telefonicznych jest irytujące. Używam na CarPlay.
Drugi, to jak załączą się czujniki parkowania/kamera, to po wyjściu z tego trybu jest czarny ekran. Trzeba wyjść do infotainmentu samochodu i wrócić do CarPlay.