Dziękuję bardzo, u mnie niestety się nie pojawiła, jest tylko sterowanie zamkami i passive entry. Dooopa
2020. Nie zamierzam płacić ASO. Auto jest na gwarancji. Wybór jest prosty. Albo mi to zrobią albo za każdym razem kiedy lusterko się nie rozłoży będę dzwonił po assistance z samochodem zastępczym. Zainwestuje w MES, zakoduje a oni przyczepią się że grzebane i koniec gwarancji.
Przez aktywowanie jednej opcji gwarancji nie stracisz, bo pewnie nikt by tego nawet nie zauważył. Faktem jest, że trzeba przynajmniej na czas proxi ominąć SGW, a to już rzeczywiście mija się z celem jeśli miałoby służyć tylko wyłączeniu składania lusterek, skoro aso zrobi to za free...
- - - Updated - - -
Ale tak czy inaczej możesz wyłączyć automatyczne składanie lusterek, nawet jeśli w menu ta opcja Ci się nie pokaże. Sprawdź sobie w proxi bajt146, bit5.
w starych autach nawet jak się menu pojawiło to i tak to nie chciało działać, któryś firmware robi problem jeśli jest w starszej wersji. w dokumentacjach w jakich grzebałem ta funcja ma zależeć niby od wersji BCM i ECM, których nie wiem bo nie napisane. generalnie nie udało mi się tego odpalić przy paru próbach aut 2016/17, w 18 już tak zawsze. generalnie unikałem prób potem w starszych bo tylko człowiek tracił czas na próby i gadanie z klientem - darmowa robota i daremna.
ASO nie wie co to jest MES/Proxi bajty itp. Ja niestety też nie wiem. Czy jest ktoś w Polsce kto może mi to odpłatnie zakodować?
koło Ciebie pewnie [MENTION=80719]marekkoczta[/MENTION] by Ci to zrobił. najpierw się upewnij jednak że masz porobione wszystkie kampanie itp bo były jakieś dla 2020 a któraś robiła reset proxi do fabrycznego - szkoda by było 2x próbować tym bardziej że w Stelvio jest grzebanie żeby założyć bypass SGW na programowanie
PS. nie pamiętam czy w polifcie jakimś to aktywowałem czy nie, na pewno w autach 2018 i 19 przedlift działało, w starszych nie.