Jak odpala to masz farta i nie powinno być problemu. Mi przeskoczył rozrząd u lakiernika ( nie pytajcie jak) chyba o 3 zeby i obyło się bez kolizji. Założony został nowy i auto śmiga normalnie.
Po długim odpalaniu chodził jak tragedia odrazu gasiłem. Podczas rozruchu nie było stuków.
Mi przeskoczył o 4 ząbki i jechałem tak z wakacji 350 km, Alfa dała radę ale potem pół silnika było do wymiany... Inny silnik dawno by się rozleciał....
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Jest diagnoza. Urwany zawór. @LECZOO altka robiłem dwa tyg temu bo się skończyłCo do kompleksu to silnik idzie out z auta i będą usuwane klapy, zaślepiany EGR, wymiana paska PK i rozrząd, wymiana koła pasowego i węża wspomagania bo kapie wprost na alternator. Chyba że gładź cylindra nie będzie gładka no to wtedy kicha.
Co to za silnik ? Nie lepiej uzywany? Jak pasek wyglada ?
Gesendet von meinem Redmi Note 9 Pro mit Tapatalk
2.4 20V. Jeśli gładź będzie uszkodzona to podejrzewam że wymiana bloku będzie wchodziła w grę. Czy cały silnik używany? Nie jestem zwolennikiem tego. Ze sprawnego auta ciężko dostać, a na palecie kota w worku kupić nie sztuka. Wpakuje używkę i za dwa czy pięć tys. km. powtórka? Wolę zrobić swój o ile się da i mieć pewność co mi mruczy pod maską.
2.4 Chyba lepiej remontowac(ze wzgledu na glowice) ale 1.9 albo 2.0 bym nie robil tylko uzywke z nowym rozrzadem etc.
Nawiasem mówią skutek znamy a jaka była przyczyna? Nie wymieniony na czas rozrząd czy coś innego? Pozdrawiam
Do wymiany było około 5 tys jeszcze. Paska nie zerwało, wszystko na swoim miejscu jest w napędzie rozrządu. Jak mi się uda to wrzucę film od mechanika.
Wrzucam link
https://youtu.be/SIIfJV0PdC0
Ostatnio edytowane przez MasterYoda ; 20-04-2022 o 08:23
Przynaniej Mechanik ogarniety. Porządek na stole i przy aucie. U mnie w okolicy to na warsztatach jak w rzeźni.