Otwórz tak, silnik poskładany, wszystko podpięte, próbowałem wczoraj odpalić ale niestety tylko kręcił. Papowalem kilka razy papka w zbiorniku. Bulkotwlo aż do momentu jak się napełnił filtr, podejrzewam że będę musiał jeszcze całą szynę wysokiego ciśnienia odpowietrzyc
- - - Updated - - -
Przez chwilę tylko tak jakby chciał załapać i później już nic, niestety było już wczoraj późno bo niestety dzisiaj rano trzeba było iść do pracy i sobie już dałem spokój, dzisiaj po południu druga próba
Witam, muszę się pochwalić że zabieg remontu silnika wykonany, i wszystko działa super. Robiłem to sam, kosz całkowity 1900 zł. Moim zdaniem nie opłaca się wymieniac silnika na inny używany skoro za mniejsze pieniądze można go wyremontować i przynajmniej wiadomo co w nim jest. Na zdjęciu korekty, co prawda silnik nie dokgrzany do końca , ale na zimno już jest super a na ciepłym jeszcze lepiej.
Komplet pierścieni, komplet panewek korbowodowych, nowe śruby głowicy, nowa uszczelka głowicy, planowanie głowicy oraz wymiana 4 zaworów bo były krzywe, do tego nowe uszczelniacze zaworowe oraz dotarcie gniazd zaworów. Nowe uszczelki pod kolektor ssący i wydechowy, uszczelka pod pokrywę głowicy, nowy pasek rozrządu , olej silnikowy i filtr. Podczas odpowietrzania wkładałem kluczyk i w z biorniku paliwa na kilka sekund włączała się papka paliwa.
POMPKA chłopie pompka - i pompowaleś bo kurka nie idzie się wyznać co ty piszesz. Sprawdzanie pisowni nie gryzie.
"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda
Pompka![]()