Nie nam spoilera ale chce założyć ten duży i jak to wtedy zrobić żeby była ta ''automatyka''
Nie nam spoilera ale chce założyć ten duży i jak to wtedy zrobić żeby była ta ''automatyka''
kupić siłowniki z Forda Mondeo, z wersji liftbac, czyli bagażnik otwierany razem z tylną szybą.
No ok ale teraz jak je zamontować przecież są 3 razy dłuższe
Siłowniki od SW a Sedan różnią się? (Oprócz mocy?) Mi bardziej zależy na automacie w SW ;].
Te od mondeo mają podobno moc 475N, natomiast orginalne mają moc 370N więc dźwignąć już powinno, a co z Sportwagonem jeśli ten ma 620N ;]?
Stilo Multiwagon?
Ostatnio edytowane przez Rewil ; 07-07-2010 o 22:09
Minęło już trochę czasu od ostatniego wpisu, więc może ktoś, przez ten czas, znalazł jakieś rozwiązanie?![]()
Powiem tak Panowie dobrze przeliczcie ile mocy potrzebujecie na tych siłownikach.. ja zrobiłem swoje na zamówienie kiedy miałem problemy ze zużytymi po "dociążeniu" klapy kiedy ją wygłuszyłem.. i przy okazji liczyłem na otwarcie automatyczne bagażnika.. to tak się nie da.. zamek ma zapadkę tak zrobioną że klapa się uchyla ale nie otwiera dalej dopóki nie pociągniemy.. a moje siłowniki zrobiłem dwa razy mocniejsze od seryjnych i teraz klapa poprostu leci do góry jak tylko przekroczy zapadkę i jak nie złapię to uderzy o dach i to już nie fajne..
Jak będę miał czas i chęci to pewnie wymienie klape i lżej ją wygłuszę i założe seryjne nowe siłowniki..![]()
nie sensowniej podmienić sprężyny w odbojach na bardziej sprężyste aby dobrze odepchnęły tą klapę? Oczywiście amortyzatory gazowe muszą być w nienagannym stanie. Wydaje mi się, że to i tak takie półśrodki. Normalnie klapa powinna chyba być elektrycznie unoszona do góry. Inaczej można nieźle w zęby zarobić![]()
Ostatnio edytowane przez mario595 ; 25-01-2013 o 10:55
w Daewoo Espero mialem taki przycisk ze otwieral odrazu klape do gory
moze z tego samochodu daloby rade przelozyc?
Przycisk służył jedynie do otwierania klapy tj. sterował zamkiem.
To, że klapa sama szła do góry powodował mechanizm czysto mechaniczny w którym nie było siłowników, a jeśli dobrze kojarzę jedynie sprężynki. Poza tym klapa jeśli nie była dociążona to szła do góry, u siebie miałem na klapie spoiler i jedynie się delikatnie unosiła![]()
Ostatnio edytowane przez FXX ; 07-02-2013 o 03:24
no dobrze, jakby to nie bylo rozwiązane to czy da rade to zaadaptowac do 156?