Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Temat: Moja bella jest chora... :) Zapraszam do debaty

DARCO
    Gość

Domyślnie

,,przednie wachacze (ponoć samych gum nie da się zmienic w tym modelu...) '' mysle ze sie da na allegro znalazłem te gumy i kosztuja 20 zł za sztuke a wachaczcały ok 150 zł. fakt ze siedziałem tydzien przed kompem i troche sie trzeba nameczyc zeby zdiac stare i załozyc nowe ale mysle ze jest róznica w cenie i to sie opłaci

Użytkownik Romeo Avatar Dziaru
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    155 2,0TD / 155 2,0TS / 155 1,8TS 8V / 155 2,0 16V / 164 2,0 TS 8V

Domyślnie

eeeee , jaki problem ?? stare nacinasz i same schodzą . a do wsadzenia nowych polecam prasę )
    Ja za tuleje metalowo gumowe na obydwa wahacze płaciłem 96zł . Opłacalne jak nie ma sworznia wychlastanego .

DARCO
    Gość

Domyślnie

Dziaru;eeeee , jaki problem ?? stare nacinasz i same schodzą . a do wsadzenia nowych polecam prasę )
    Ja za tuleje metalowo gumowe na obydwa wahacze płaciłem 96zł . Opłacalne jak nie ma sworznia wychlastanego.

ale jak ktos nie ma prasy to trzeba sie troche pomeczyc , ale za to jak cicho w samochodzie jest heh. fakt jak jest wychlastany sworzen no to nie ma rady i trzeba kupic cały wachacz nowy

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Koszalin

Domyślnie

Ja u siebie wymieniałem bez prasy :d ale lepiej jest wymienic cały wachacz mniej roboty jest z tym

Użytkownik Romeo Avatar Dziaru
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    155 2,0TD / 155 2,0TS / 155 1,8TS 8V / 155 2,0 16V / 164 2,0 TS 8V

Domyślnie

eeee Prasy nie musi być , wystarczy dobre imadło

Bob1897
    Gość

Domyślnie

Oprócz prasy warto zaprosić także telewizję.
    1500kg? Sprawdź czy nie masz trupa w bagażniku.

sargal
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Bob1897 Zobacz post
    Oprócz prasy warto zaprosić także telewizję.
    1500kg? Sprawdź czy nie masz trupa w bagażniku.
    Jaki miałbym powód aby Cie okłamywać ? Tak mam w dowodzie byłem na wadze 1480kg i zaufaj mi że bez kierowcy bo idiotom nie jestem...

Kulka
    Gość

Domyślnie

Sargal, nie denerwuj się - przecież trup w bagażniku to bardziej zasadne wyjaśnienie masy niż dodatkowe warstwy lakieru - a tak na poważnie - sprawdziłam u siebie - i w dowodzie stoi, że masa własna pojazdu wynosi dokładnie 1300 kg. A jeśli chodzi o inne drobiazgi - to zaczynałam podobnie jak Ty - wymiana płynów ustrojowych (łącznie ze skrzynią biegów), wahaczy, zacisków - a jakże! - i szok, że po mieście może zmarudzić nawet 13-14 litrów.... Ale to mija - to auto z piękną duszą - sam zobaczysz, jak trochę z nią powalczysz - zresztą - Twoje pytania świadczą o tym, że już to wiesz

Bob1897
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał sargal Zobacz post
    Jaki miałbym powód aby Cie okłamywać ? Tak mam w dowodzie byłem na wadze 1480kg i zaufaj mi że bez kierowcy bo idiotom nie jestem...
    Przecież ja się nie śmiałem z Ciebie tylko z sytuacji. Może było źle zważone i tyle. Ale tak z drugiej strony to warto czasem zwiedzić nieprzejrzane dotąd zakamarki swojego samochodu. Ja jak sprzątałem, wyjąłem tylne siedzenia i znalazłem pod spodem ponad 3 zł z drobniaków. Można powiedzieć, że Alfa tego dnia stawiała browara.

sargal
    Gość

Domyślnie

Ja znalazłem więcej niż 3 złote hehe. To moje pierwsze auto, nie wiem dlaczego AR zawsze podobały mi się auta żadkie nie tuzinkowe typu AR Saab czy Volvo Chciałem kupic coś nowszego ale stwierdziłem że kupie coś tańszego i ładnie to odpicuje. Nie podejrzewałem że te drobiazgi pochłoną aż tyle gotówki... równie dobrze mogłem kupic 156 z biegiem czasu zaczeła mi ubliżać swiadomość że mogłem zakupić te auto z większą jednostką napędową no ale jak wspominałem pierwsze auto.... Ale nie żałuje na wiosne będzie piękny nowy lakier wówczas wrzuce foty i się Wam pochwale co w rok czasu idzie zrobic z AR 155