Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Temat: halogeny - użycie ich przy skręcaniu 156

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Rafcio
    Mieszka w
    Swidnica, Poland
    Auto
    Ford Focus Kombi Duratorq

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    m.in. dlatego pisałem o prędkości bo doświetlanie halogenem działa tylko do iluś tam km/h
    Po pierwsze to nie są światła halogenowe tylko zwykłe. Dlatego jak chcesz się w takie coś bawić to zacznij od zmiany żarówek bo z dowodem się na przeglądzie pożegnasz szybciej niż Ci się zdaje. I z drugiej strony jak więcej jeździsz poza miastem to możesz sobie darować bo nie masz już przeciw mgielnych a one są cenniejsze niż taki gadżet na miasto. A z trzeciej strony, szkoda kasy chyba na coś takiego bo mało daje do poniesionych kosztów.

obserwator737
    Gość

Domyślnie

widzisz... jakoś tak było że w CLS doświetlanie zakrętów robiły halogeny z żarówkami bynajmniej halogenowymi , przeciwmgielne za miastem oczywiście działały bo doświetlanie halogenem działa do ograniczonej prędkości - w sumie wystarczy uważnie czytać posty...

ja nie mam zamiaru się bawić , zmieniać , zakładać , dokładać , doświetlać - zły adres

przegląd - fabryka to zainstalowała i homologowała na PL i EU - nie ja

Mieszka w
    Swidnica, Poland
    Auto

Domyślnie

widzisz... jakoś tak było że w CLS doświetlanie zakrętów robiły halogeny z żarówkami bynajmniej halogenowymi , przeciwmgielne za miastem oczywiście działały bo doświetlanie halogenem działa do ograniczonej prędkości - w sumie wystarczy uważnie czytać posty...
    no właśnie, ale to chodzi że Fiat nie włada halogenów tylko zwykłe żarówki i domyślam się że inne firmy też tak robią bo przepisy jakie są to są i się dziwie że u Ciebie było to na halogenach wiem że nie do Ciebie powinienem się czepiać, ale w Twoim poście było o co

Pozdro dla majsterkowiczów

obserwator737
    Gość

Domyślnie

zwykłe żarówki w halogenach ?? :/ ja tam ekspertem nie jestem ale wydawało mi się że w moich autach w przeciwmgielnych były żarówki halogenowe

co do samego doświetlania - w życiu nie wpadłbym na pomysł dokładania takiego czegoś do auta bo i po co ?

Mieszka w
    Swidnica, Poland
    Auto

Domyślnie

zwykłe żarówki w halogenach ?? :/ ja tam ekspertem nie jestem ale wydawało mi się że w moich autach w przeciwmgielnych były żarówki halogenowe
    nom, takie najzwyklejsze Żeby było śmieszniej, to nie są halogeny z ze zwykłymi żarówkami. To są po prostu zwykłe światła o takim kształcie jak halogen i całkiem inaczej oświetlają drogę. Kurde, jak bym znalazł to co kiedyś czytałem to podrzucę na forum.

obserwator737
    Gość

Domyślnie

ale ja pisałem o samochodach a nie o Fiatach

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP

Domyślnie

Cytat Napisał Rafcio Zobacz post
    nom, takie najzwyklejsze Żeby było śmieszniej, to nie są halogeny z ze zwykłymi żarówkami. To są po prostu zwykłe światła o takim kształcie jak halogen i całkiem inaczej oświetlają drogę. Kurde, jak bym znalazł to co kiedyś czytałem to podrzucę na forum.
    Oj kolego cos ci sie namieszalo ,Powiedz ty mi gdzie ty jeszcze znajdziesz zwykłą żarówkę,co w ogole jest dla ciebie zwykła zarowka ,a zakręty są doświetlane zarówno światłami Drogowymi obracająca się soczewka w Lampie jak i przeciw mgielnymi .pozdr

obserwator737
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał adasco Zobacz post
    no nie kazdego stac na CLS, wyobraz sobie....
    wyobraź sobie że moje przypuszczenia odnośnie żarówek H odnosiły się m.in. do samochodów marki Alfa Romeo

Mieszka w
    Swidnica, Poland
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Ducrider Zobacz post
    Cytat:

Napisał Rafcio

Oj kolego cos ci sie namieszalo ,Powiedz ty mi gdzie ty jeszcze znajdziesz zwykłą żarówkę,co w ogole jest dla ciebie zwykła zarowka ,a zakręty są doświetlane zarówno światłami Drogowymi obracająca się soczewka w Lampie jak i przeciw mgielnymi .pozdr
    taa napewno, jak masz znajomego to podjedź jego i swoim samochodem do ściany na odległość 1 - 1,5 metra i włączcie sobie halogeny. zobaczysz różnicę wtedy, nie zapomnij stanąć przed samochodem.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP

Domyślnie

Cytat Napisał Rafcio Zobacz post
    jak masz znajomego to podjedź jego i swoim samochodem do ściany na odległość 1 - 1,5 metra i włączcie sobie halogeny. zobaczysz różnicę wtedy, nie zapomnij stanąć przed samochodem.
    Ok,i co mam włączyć światła mijania, czy przeciwmgielne ?