- lambda sensor status ( nie wiem czy jest w tym modelu ?)
- FRA, TRA , cos w rodzaju addytywne i multiplikatywne parametry adapatacyjne.
- czas wtrysku, injection time.
- lambda sensor status ( nie wiem czy jest w tym modelu ?)
- FRA, TRA , cos w rodzaju addytywne i multiplikatywne parametry adapatacyjne.
- czas wtrysku, injection time.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Nie znalazłem niestety "lambda sensor status". Zanim załączę wykresy dodam, że dzisiaj na zimnym silniku znowu niezbyt chciał się wkręcić na obroty a za mocne dodanie gazu powodowało nawet dziwne stukanie w silniku podobne do tego jakie miałem w JTD gdy blokował mi się zawór EGR w pozycji całkowicie otwartej i silnik pracował na mieszance z dużą ilością spalin. Po rozgrzaniu było już ok. Dodam, że zawsze po odpaleniu mocno czuć spaliny jakby mieszanka była źle dobrana, po rozgrzaniu efekt znika, a spalin nie czuć (nie wiem może odzwyczaiłem się od zapachu spalin w benzyniaku ?
Dane mojego ECU:
Silnik zimny, bieg jałowy:
Silnik gorący ok. 90 stopni C, bieg jałowy
![]()
Za duży czas wtrysku na biegu jałowym wygrzanego silnika, sonda na wcześniejszych screenach niby pracuje OK więc przyjrzeć się trzeba dokładniej przepływomierzowi, raczej on Ci bruździ ...
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Koledzy, mam takie małe pytanko (niestety nie dotyczy tego tematu) jakiego używacie interfejsu do AR 166 3.0 V6 (silnik, abs, airbag) i skąd wziąść tego Alfadiaga? Chciałbym sobie kupić taki kabelek i potrzebuje małej porady. Z góry dziękuję za odp. i przepraszam że nie dotyczy tematu kolegi Scorpion.
Dzięki za radę, będę musiał w takim razie odkręcić wkład w tej przepływce co mam od JTD. Mam tylko problem - czym ją odkręcić ? Mam imbusy z dziurką, ale to cholerstwo tak się zapiekło, że nie mogę tej wkładki ruszyćNapisał GrzesiekK
Przeczytaj od początku do końca (ponad 80 stron) zawieszony w tym dziale temat "Fiatdiag, TS Diag, Alfadiag" tam znajdziesz odpowiedzi![]()
jakies wd40 czy cos użyj zazwyczaj są zapieczone bo tam sporo wilgoci jest przy przepływce
to jest wkręt więc gwintu nie zerwiesz ;]
Dzięki wszystkim za porady - faktycznie to chyba była przepływka. Wczoraj wykręciłem w końcu wkład z zapasowej przepływki do JTD i okazało się, że się nada wg tego co znalazłem na forum (F00C 2G2 044). Podmieniłem i wygląda na to, że wszystko ok, kompa jeszcze nie podłączyłem, ale chodzi prawidłowo już na zimnym. Sprawdzę ją jeszcze programowo jak kolega odda mi kabelek i podepnę wykresy do oceny.
Ostatnio edytowane przez Alfa166Nero ; 21-02-2010 o 19:08
Tak dla potomnych wkład F00C 2G2 O44 to ta sama wkładka pomiarowa co F00C 2G2 030, wkłady z końcówką 044 to przeważnie wkłady jeszcze w fabrycznych przepływomierzach przed 2001-2002r wkładanych, w tej chwili występuje tylko wkładka z numerem kończącym się na 030.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts