Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Temat: Gorąca prośba o obejrzenie 155tek (2 Szczecin i 1 z Wrocka)

Użytkownik Romeo Avatar alfasound_mania
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 155 1.8 8V;Alfa Romeo GT 1.9 JTD;Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Domyślnie

ta czerwona jest niezła wejdź na linie z gościem aha i pamiętaj samochód używany nigdy nie będzie się zachowywał jak nowy więc musisz się liczyć z Tym, że samochody w tym wieku mają już swoje usterki i nic na to nie poradzisz ważne żeby były to małe defekty skup się na tym żeby alfa miała lakier w miare dobry nigdzie rdzy bo jeśli ma to oznacza że była robiona a jeśli była to z jakiś przyczyn trzeba się przysłuchac czy silnik nie chodzi jak diesel obroty powinny równo chodzić biegy raczej niech nie zgrzytają chociaż 3 bieg w Ts'ach aluminiowcach ma do tego skłonności. Pozdrawiam i życze powodzenia
    Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Gródek
    Auto
    Fiat Bravo

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155
    Endriu, Witam to z tego Gródka nad bugiem ta z pierwszego linku jest super tylko gaz ;// ale zrejestrowana w polsce i całkiem dobrze wygląda . Są koledzy ze Szczecina to ją oblookają a i w Warszawie widziałem w bardzo dobrym stanie do sprzedania

Niestety nie z tego Gródka, choc ten też leży nad rzeką, ale w okolicach Białegostoku . 75andrew155 masz moze namiary na tą Alfę w Warszawie? Do Warszawy miałbym już prawie na rzut beretem, ale Szczecin to już 700-800 km .
    Alfasound_mania nie liczę na to że auto będzie jak nowe. W końcu ma już te kilkanaście lat. Ale tak jak mówisz, najważniejsze to to żeby silnik i skrzynia były w porządku.

Może któryś z kolegów ze Szczecina mógłby obejrzec ją ze szczególnym uwzględnieniem silnika (czy gaz jeszcze biedy tam nie narobił) i skrzyni

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Ta jest świezo sprowadzona pogadaj z facetem http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3109096

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Rosik
    Gość

Domyślnie

Czesc Endriu. Dzwonilem dzisiaj do tego czlowieka ze Szczecina. Dziwna sprawa troszke. Juz tutaj amigas pisal ze gosc dosc malomowny. Oto czego sie dowiedzialem:
    - kupil alfe od starszego pana (yes... of course... :roll: ) w 2006 r.
    - nie robil zadnych napraw oprocz wymiany swiec
    - nie wie na jakim oleju jezdzi, chyba shell, ale w kazdym razie bedzie wlasnie na shella zmieniac bo sie zbliza pora zmiany
    - wszelkie serwisowanie robi u mechanika-kolegi u ktorego robi wszystkie wozki w rodzinie
    - tak w ogole to jest to samochod sluzbowy wiec rzadko nim jezdzi
    - gdy zapytalem sie czy jazda bezproblemowa nastapila mala pauza, po czym oczywiscie zapewnienie za taktaktak
    Teraz co do gazu, to dosc ciekawie to wyglada. Jak koledzy mowili, ten egzemplarz bywa na allegro od ok. 5 miesiecy. Na poczatku gaz byl i byl zachwalany (100 km za 20 zl!). Pozniej chyba przyszly konsultacje od kogos od public relations :wink: bo aukcja zniknela i pojawila sie juz jako Alfa benzyna.
    Potem znowu gosc poszedl do jeszcze lepszego speca od PR, bo, jak widac teraz na allegro, samochod jest sprzedawany jako benzyna, a instalacje gosc dorzuci Ci za darmo :mrgreen:
    Zapytalem go o co kaman, a on odpowiedzial ze to jest tak ze instalacja jest, ale nie jest wbita w dowod, bo cos nie moze uzyskac odpowiedniego zezwolenia czy czegos takiego. Nie wiem dokladnie, moze ktos od Alfy w gazie sie orientuje co to znaczy. W kazdym razie pozwolenie na butle dostal, ale nie dostal na jakas inna czesc :|

Z drugiej strony nie robil problemow jak mu powiedzialem ze chce zobaczyc samochod z mechanikiem z ASO Alfy, wiec moze nie jest tak zle...
    Ale cos czuje ze jakbym sie tam wybral, to bedzie tylko po to zebym sie nauczyl co nalezy sprawdzic w Alfie podczas zakupu, boje sie tego gazu i faktu ze facet po zakupie ani nie wymienial plynow ani nie serwisowal u specjalisty. Podejrzewam ze to uzytkownik Alfy, a tacy potrafia zniszczyc Belle :|

Pozdro, dam znac jak bede cos wiecej wiedzial.

Użytkownik Romeo Avatar alfasound_mania
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 155 1.8 8V;Alfa Romeo GT 1.9 JTD;Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Domyślnie

a ja myślę że to po prostu zwykły zjadacz chleba a nie alfista dlatego jego wiedza jest znikoma , i myśle również że nie można twierdzić że znajomy mechanik nie jest juz specjalistą być może jest bardzo dobry co wyjdzie na plus nie ma to jak osobiste oględziny.
    Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

to teraz ja bo już nie na gorąco mam już bowiem 75ke 2.0 ts czarna lafa ze skora szczecin - pan nic nie wie instalacja przlozona z jakiejsc astry czy cus kupiona za 400zl nie dzialala i wogole jakies potworne gowno - mnie ten gaz zniechecil wiec nei pojechalem.. auto mnei mowil ze kupil w 2005 i wogole nie mail czasu acene zmeinia bo kolega mu powiedzial ze za malo.... chceszm oeje raddy? polece Ci to - gdybym nie kupil 75ki mialbym ta - minusem jest to ze lyso z wyposazeniem (bez lektr lusteer in szyby bez szyber ku za to mechanika bajka zawiecha zeru stukow sztywna jak tzreba silnik ciagnie jak nowy - przebieg - bo ja wiem dla mnei ciagnal lepiej niz wiele 2.0 z przebiegami po 220-250 tys lakier spr miernikiem cyfrowym malowana tylko tylna klapa reszta fabryka 9 i t o malowana tylk oz gory) 2 komplety alufelg i 2 nowe komplety opon na nich (etnie maja 1 zezon i sa na speedlinach profil 55 lub 50 nie pamietam) na tych na zdj sa zimowk nowe pol sezonu..generanie z auta od urwanai z 1000zl - powiem tak polecam jak cos to ta bo spr organoleptycznie (aha kijowa tapiecerka czyli ta w jakas tam krateczke....:/) ale bdb baza techniczna

aha daje link >>KLIKAMY<<

Rosik
    Gość

Domyślnie

Zgadzam sie z alfasoundem ze to moze byc po prostu zwykly zjadacz chleba, ale mysle ze bedziemy zgodni w opinii, ze przy kupnie nastoletniej Alfy najlepiej znalezc kogos kto o nia dbal i na nia chuchal, zeby jeszcze dlugo pojezdzila Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze o taki model trudno, ale jak sie dobrze poszuka i ma sie kase to mozna takie cus znalezc. Na przyklad prosze: 8)

http://forum.alfapomorze.pl/viewtopi...dca2dde4ef087c

a co do tej 155tki o ktorej pisze andrew, to na forum alfa-lancia byla o niej mowa:

http://www.alfa-lancia.pl/forum/view...p?t=1151015651

Pozdro

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Gródek
    Auto
    Fiat Bravo

Domyślnie

Ta Alfa z Pomorza rzeczywiście super utrzymana i w dodatku dokładnie identycznej szukam (kolor, silnik, wersja) tylko ta cena. Jak na moje możliwości to na razie za dużo o tych parę tysięcy.

O tej ze Szczecina to nic więcej nowego nie dowiedziałem się. Gaz ten jakiś poskładany. Nie wiem. Fakt że wygląd to ma niezły, wnętrze w super stanie. Tylko ten gaz właśnie wszystko mąci. Na odległosc to nic nie sprawdzi się.

Ta, którą namierzył 75andrew155 to nie podoba mi się. Bez urazy .

Kolega jedzie w weekend gdzieś pod Ostrołękę po Leona dla siebie. Przejadę się, może akurat coś ciekawego i dla mnie trafi się.

W każdym razie dzięki wszystkim za pomoc