Jak odświerzysz Niunie to wrzuć jakieś foty, będziemy cieszyć się razem z Tobą połyskiem lakieru![]()
Jak odświerzysz Niunie to wrzuć jakieś foty, będziemy cieszyć się razem z Tobą połyskiem lakieru![]()
Heh niestety fotki nie oddadza pelni wrazen po polerowaniu.Napisał AR_33
Dla zainteresowanych rezultatami - w albumie zamiescilem pare fot ktore robilem zaraz po polerowniau T-CUT'em.
-> tutaj: http://www.forum.alfaholicy.org/topi...3181.htm#46335
(drugi post z fotkami pod koniec strony)
jedna z najlepszych past polerskich stosowana przez wiekszosc lakierników to pasta G3 nie ma chyba lepszej na rtynku za tą cene koszt kolo 30zł tubka starcza na cały samochod mozna nia polerowac recznie lub kupic twardą gąbke i pozyczyc od kogos szlifierke wolnoobrotową tak zeby miala max 800obr na min ja juz pare razy jej uzywalem i jest naprawde super
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v
Dokladnie tak bo znajomy lakiernik mi ja wlasnie polecil :wink: Dobra i tania. Uzywalam kiedys do golfa a znajomy testowal ja na swoim fordzie focusie. Byl tez :shock: z rezultatu.Napisał CIAMILL156
Moja alfka po czyszczeniu lakieru, polerowaniu i nawoskowaniu wyglada wlasnie tak![]()
:shock: o ja pitole ale blask :mrgreen:Napisał Sylwia
wygląda rewelacyjnie, novitekowskie kółka też niczego sobieNapisał Sylwia
OB-PL 7979 = oberhausen, polska, rok urodzenia, rok urodzienia? :mrgreen:
Dokladnie tak! 7979 to rok urodzenia. Jak meldowalam samochod to poprostu nie bylo juz samego roku 1979 dlatego wzielam sobie 7979 :mrgreen:Napisał bart
Nooo Sylwia musze przyznac ze efekt porażający!! 8)
Robi wrazenie..
Ja polecam pastę AUTOMAX, koszt 5 zł, jest mocniejsza od tempo (stare czeskie tempo było lepsze), natomiast Farecla G3 jest stosowana głównie przez lakierników do przejśc lakierniczych i ścierania pyłów. Nie polecam jej ponieważ jest najmocniejsza z tych 3 past i szkoda ścierac lakier. AutoMax w zupełności wystarczy nawet na zmatowiały lakier. Pod koniec tygodnia planuje ojcu wypolerowac lancie kappe, jak coś zrobię zdjęcia co i jak należy robic
Oki, wszystko ładnie pięknie tylko że Farecla G jest jak papier ścierny też w różnych grubościach ,G2, G3......G6Napisał Arek 146
stosowana po przeszlifowaniu lakieru papierem wodnym min. 2000, polerować na mokro, mechanicznie.
Pozatym jeżeli lakier jest Akryl, to promienie UV tak głęboko wnikają w strukturę że po przepolerowaniu efekt będzie tylko przez ok 1 roku, później lakier znowu zrobi sie matowy.
(Do wiadomości redakcji) Przetestowane, moja Alfa była po takim właśnie zabiegu, teraz jest u lakiernika.![]()