Aha. Z tym, że... nie wiem, gdzie to serwo się znajduje
Aha. Z tym, że... nie wiem, gdzie to serwo się znajduje
Wygląda na to,że linka gazu zamarza. Gdy mróz puścił problem ustąpił, za to stało się znów, gdy złapał z powrotem. Odkąd mamy temp od -2 do ok 0 jeździ dobrze
przyczyna moze tkwic w silniczku krokowym ale malo jest to prawdo podobne,byc moze problem tkwi w czujniku polozenia walu.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
dołącze sie do temtu, od kiedy jest poniżej -10 obrotytylko po rozgrzaniu skaczą do 7 tyś. i to co pare kilometrów po 2 do 3 razów problem ustaje ale do rana![]()
Witam u mnie były podobne objawy i powód był w cewce zalana wodą wymieniłem i gra![]()
witam miałem cosik podobnego gazownik zostawił wiązkę kabli w oplocie luźną tak że dostała w końcu pod koniec ośki przepustnicy i blokowała powrót przepustnicy na luzie obroty były ok 4000 wygląda że linka kończy żywot może pancerz jest pęknięty albo przesmarować linkę wewnątrz . Jak by dostawał lewe powietrze to by raczej gasł miałem problem z luźnym przewodem powietrza do przepustnicy i bela na benzynie gasła na lpg była mułowata
Tak, czytam i się zastanawiam, jak można zadławić silnik na niższym biegu? Na chłopski rozum na niższym do dopiero może rwać asfalt. Nie lepiej zrobić to na wyższym powiedzmy na 5-ce, puścić szybko sprzęgło i dać ostro po hamulcach, żeby się udusił?
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
przepustnica jak nic. jest am troszke czynników które mogą to powodować. linka która nie domyka przepustnicy za mocno naciągnięta lub do wymiany. czujnik położenia przepustnicy (kiedyś zapomniałem go wg podłączyć po remoncie i nieszło jechać) i trzecia opcja rozbierzcie filtr i gumy do samej przepustnicy odpalcie auto zaglądnijcie czy przepustnica się domyka (może być zasyfiona ) kilka razy pociągnąć za linge gazu cały czas obserwując czy przepustnica domyka się w należyty sposób