Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Temat: CHIPTUNING - Do 40% wzrostu mocy przy zmniejszonym spalaniu

Kayrol
    Gość

Domyślnie

musisz się ładnie uśmiechnac do mnie i podac numer bosza i szofta

---------- Post dodany o godzinie 21:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:54 ----------

no zeby była mapka to musisz zacząc od numeru ecu i jego softu ;D

Użytkownik Świeżak Avatar patryyyk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 Q4

Domyślnie

dobra jutro postaram się to ogarnąć mam nadzieje że wziąłem kabel

auto-chiptuning
    Gość

Domyślnie

Jeżeli w przypadku waszych map lub gotowych na allegro na życzenie klienta istnieje mozliwosć przeniesienia maksymalnego momentu obrotowego w nizszą partię obrotów (przy turbie) przeniesienia odcinki obrotów czy też zniesienia ograniczenia prędkości to jestem pod wrażeniem ze to wszystko za niecałe 300 zł a zarazem ciekawy gotowiec tylko nie realny.

Użytkownik Romeo Avatar Matt21
    Mieszka w
    Szopie
    Auto
    Po-Jeep Grand Cherokee - luźno spasowany, wysokoobrotowy 1.6 TS

Domyślnie

Akurat przenoszenie max momentu niżej nie jest specjalnie zdrowe dla podzespołów przenieśienia napędu
    DIESEL POWER - BEZ DYMU NIE MA OGNIA !!
    Honda CBR 929 - DYMU BRAK OGIEŃ POZOSTAŁ

auto-chiptuning
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Matt21 Zobacz post
    Akurat przenoszenie max momentu niżej nie jest specjalnie zdrowe dla podzespołów przenieśienia napędu

Przenoszenie odcinki jak również sciagnięcie ogranicznika prędkości również nie, ale Klienci mają rózne wymagania, W wypowiedzi tej chę uswiadomić ze mapy są robione pod konkretnego Klienta a nie gotowce.

Co do gotowców oraz map na forum oraz Twojej wypowiedzi ze nie jest to zdrowe dla podzespołów, odpowiedz mi czy wgrywanie gotowych map które dostępne są na forum uważasz zdrowe dla silnika?

Można to przyrównać np do przeszczepu nerek gdzie do każdego nie podejda i nie u każdego sie przyjmną.

Tak samo jest w przypadku samochodów, np. program mocniejszy przygotowany pod auto z małym przebiegiem będzie chodzić długo po prostu rewelacyjne, a w przypadku takiegoo samego auta ale z przebiegiem dużo większym to nic nam nie pozostaje jak tylko czekać kiedy silnik się rozleci.

Tfaruk
    Gość

Domyślnie

Jak dla mnie to jeżeli ktoś, poza samochodem przygotowuje Ci program to tak jakbyś wgrywał gotowca? Co jeżeli auto po takim zabiegu np. mocno dymi? Odsyłasz po raz kolejny program i zapraszasz klienta za tydzień ??

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar KULI
    Mieszka w
    ZABRZE
    Auto
    2.4 JTD 215Km/458Nm by CINEK

Domyślnie

Cytat Napisał Tfaruk Zobacz post
    Jak dla mnie to jeżeli ktoś, poza samochodem przygotowuje Ci program to tak jakbyś wgrywał gotowca? Co jeżeli auto po takim zabiegu np. mocno dymi? Odsyłasz po raz kolejny program i zapraszasz klienta za tydzień ??
    dokładnie jestem tego samego zdania,bo to jet to samo jakbym sobie sam wgrał program od chłopaków z forum i z mojego odczucia auto zap.. i nie dymi czyli jest ok tylko za free
    Dla mnie jeżeli robic to w firmie to tylko tak jak ktos to robi przy mnie.Odrazu hamuje i potem jeszcze nakłada poprawki,żeby było jak najlepiej ewentualnie tak jak ja chce

POzdrawiam KULI

auto-chiptuning
    Gość

Domyślnie

w takim przypadku zapraszam do v-tech auto modyfikowane i hamowane jest na miejscu koszt usługi ponad 2000 zl. Co do tematu gotowców nie będę ciągną jego, bo widzę że nie ma sensu, użytkownicy wgrali raz mapę udało się więc mają lepsze doświadczenie.

Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Hehe kolega trafił na ciężką publikę roftl
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Użytkownik Romeo Avatar Matt21
    Mieszka w
    Szopie
    Auto
    Po-Jeep Grand Cherokee - luźno spasowany, wysokoobrotowy 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał auto-chiptuning Zobacz post
    w takim przypadku zapraszam do v-tech auto modyfikowane i hamowane jest na miejscu koszt usługi ponad 2000 zl. Co do tematu gotowców nie będę ciągną jego, bo widzę że nie ma sensu, użytkownicy wgrali raz mapę udało się więc mają lepsze doświadczenie.

Pozdrawiam
    Akurat wgrywanie map to żadna filozofia, a z tego co pamiętam o robieniu map kolega nie ma bardzo pojęcia. Więc poza tym ze oferujesz się tutaj za pieniądze jako niby profesjonalista nie różnisz się niczym od nas Wielki mi chip tunning.
    DIESEL POWER - BEZ DYMU NIE MA OGNIA !!
    Honda CBR 929 - DYMU BRAK OGIEŃ POZOSTAŁ