Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Temat: Tak ma być ?? [Boxer]

Użytkownik Rowerzysta Avatar macminik
    Mieszka w
    KrakĂłw, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer, Alfa Romeo 147 2.0 TS

Domyślnie

No i już po wizycie i wszystko jasne. Sonda pracuje w normie. Tzn. wedłóg mechanika, jak jest zimna to troszkę za wolno ale nie jakoś dramatycznie i nie powinna generować aż takiego spalania. Problemem okazały się hamulce. Po podniesieniu gość nie był w stanie obrucić koła. Wymienili przewody elastyczne które się rozwarstwiły, klocki których już brakło i tarcze. Teraz czuję się jakbym jechał innym autem. Ona sama gna do przodu. Ja z tymi hamulcami to chyba już długo tak podróżowałem.

Jednocześnie polecam ten warsztacik. W Hucie koło Lidla na ul. Kocmyrzowskiej. Jest komis, myjnia i serwis i wszystko jedna firma. A właściciel na odchodne powiedział, że jak słyszy Subaru, Porshe i stare Alfy to aż chce mu się żyć... To wszystko chyba jasne. Ceny naprawdę niezłe. Żona była z Mondeo i zadowolona. Ja także.

Pingwin
    Gość

Domyślnie

nie słyszałeś tarcia???

Mieszka w
    KrakĂłw, Poland
    Auto

Domyślnie

Właśnie nie. Dało mi to do myślenia, iź jak dotaczałem się już na luzie to samochód tak "nagle" stawał choć nie naciskałem hamulca. No i wydawało mi się, że słabo się*toczy ale tłumaczyłem sobie, zima i teraz wszystko jest do kitu. Dopiero jak wczoraj dotknąłem felg z przodu (lewej nie dało się a prawa gorąca) a z tyłu lodóweczki to zacząłem się zastanawiać... Najważniejsze, że wszystko z hamulcami już ok. Mam nadzieję że zauważę to na wskaźniku paliwa

DRAGON2020
    Gość

Domyślnie

hihi dobre to teraz ręczny zaciąg bo za szybko będziesz śmigał
    a tak przy okazji znam ten warsztat i zawsze się zastanawiałem czy aby alfy tam nie serwisować rozumiem ze polecasz? możesz napisać jak cenowo sie prezentują?

Mieszka w
    KrakĂłw, Poland
    Auto

Domyślnie

Mondeo żony - demontaż całego autoalarmu (nie że wypieli wtyczkę, tylko wszystko), wyjęcie silnika krokowego, czyszczenie dokładne i skręcenie ponownie - 40 zł
    Moja Alfa - wymiana elastycznych przewodów hamulcowych 2 szt, wymiana tarcz, wymiana klocków, czyszczenie zacisków hamulcowych i sprawdzenie sondy Lambda - 600 zł z częściami. Z tym, że części raczej markowe nie jakieś no name. Klocki Ferrodo, tarcze nie pamiętam jakieś niemieckie.

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Macminik, a nie czułeś, dotaczając sie i nagle stając, zapachu nieciekawego od strony koła, jak wysiadałeś?

DRAGON2020
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał macminik Zobacz post
    Mondeo żony - demontaż całego autoalarmu (nie że wypieli wtyczkę, tylko wszystko), wyjęcie silnika krokowego, czyszczenie dokładne i skręcenie ponownie - 40 zł
    Moja Alfa - wymiana elastycznych przewodów hamulcowych 2 szt, wymiana tarcz, wymiana klocków, czyszczenie zacisków hamulcowych i sprawdzenie sondy Lambda - 600 zł z częściami. Z tym, że części raczej markowe nie jakieś no name. Klocki Ferrodo, tarcze nie pamiętam jakieś niemieckie.
    Brzmi to bardzo zachęcająco coś mi się zdaje że warto będzie się tam wybrać. Dzięki za info i +

alienek
    Gość

Domyślnie

piękna sprawa taki zryw