Panowie czy nasze żarowki postojowe h6w mają te bolce po bokach symetryczne czy asymetryczne?
Aha i zastanawiam się czy te postojówki ledowe h6w CANBUS czyli podobno oszukują komputer i nie wyskakuje błąd spalonej żarówki? Prawda to.
Ktoś ma z tym doświadczenie?
Pozdrawiam
Mają bolce asymetryczne. Zamontowałem rok temu t4w z bolcami symetrycznymi, spiłowałem minimalnie jeden bolec i od roku jest super. Zapomniałem o wymianach.
jestem zaszokowany.. wyszukiwarka znalazła tylko jeden post na temat pokojówek..
ale takt standardowe postojówki w tragedia.. jeszcze przy normalnych światłach tak bardzo nie rzuca w oczy
ale po załozeniu HID i tragedia... barwa hid 6000k..
i tu pytanie czy ktoś z was dopasował światło postojówki do hid?
i drugie pytanie wymieniał ktoś z was zarówki tylne .kierunkowskazy. swiatła drogowe tylne, wsteczne, stop.. na ledy?
jak prezentują sie klosze w alfie?
Ostatnio edytowane przez Aroniaa ; 08-02-2012 o 14:02
Tak jak wcześniej pisałem, dla mnie jest lux sprawa, bo jest duża różnica między postojówką a xenonem (widać jego moc) a nie wszystko się zlewa...
wymieniałeś na te trzy diodowe tak ?
a nie bawiłeś sie z oświetleniem tyłu?
Przodu nie ruszam...powód? Dla mnie efekt jest super. Kontrast zwykłej żółtej żarówki i jasnego xenona pięknie się dla mnie prezentuje i tyle. Dlatego siędzą u mnie T4W i tak zostaje.
Tył kierunki?? Człowieku lepszych nie znajdziesz w żadnym samochodzie. Kilkanaście ledów w stanadardzie. Na ledach z fabryki wyjeżdżała ponad 10 lat temu, gdzie inne samochody do dzisiaj nie mają...... Pięknie to wygląda w nocy. Reszty nie robiłem...
Nie ma wiekszej wioski wg mnie oczywiscie jak niebieskie pozycyjne przednie. JAk widze takie auto w nocy to rece mi opadaja totalna wieś.
PS. zanim zalozysz ledy zamiast p21w w tylnich lampach pomysl co by moglo sie dziac jak Ci ktos wjedzie kufer i bedziesz chcial odszkodowanie od sprawcy...
no fakt niebieskie wies..
ale białe według mnie łądnie sie prezentują.
wiesz wydaje mi sie ze nikt nie sprawdza jakie masz założone żarówki a przecież ledowe żarówki typu p21 dają dużo światła i nie wpływaja za mniejszenie widoczności swiateł.. ale te ledy typu p21 chyba maja jakiś atest bo tutaj faktycznie chodzi o bezpieczeństwo.
sprawdzaliście czy na ledach (jeśli takie macie), występuje takie zjawisko, że po przekręceniu zapłony ale na wyłączonych światłach ledy delikatnie się świecą?