Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 91

Temat: XENONY Pożegnanie

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Alfamaniak156 Zobacz post
    Tu sie nie zgodzę. Zamontowałem nowe lampy + żaróweczki Philipsa i świeci pięknym białym światłem, żadnego xenonu nie potrzebuję a i nikt sie do mnie nie czepi...

Fakt ze trochę w to zainwestowałem ale efekt jest rewelacyjny, a i wiele tańszy niż HIDy czy nie wspominając oryginalne Xeny...

Niezżółknięty, bez odprysków i pęknięć klosz lampy + dobra żarówa i jest miodzio.

Pzdr
    Pewnie czytając mój post powyżej zauważyłeś że ja zrobiłem tak samo - kupiłem nowe lampy i założyłem żarówki night breaker - w porównaniu z tym co było rewelacja, światło intensywne, białe i dobrze widoczna linia odcięcia światła, ale jak przejechałem się laguną II to stwierdziłem że 166 ma jednak marne światła choć jeżdżąc na co dzień mocno nie narzekam. Z perspektywy czasu uważam że kupno lamp było bardzo dobrą inwestycją, nic to że drogą ( lampy 1100 zł komplet) ale bezpieczeństwo nie ma ceny.

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

No byc może Lagunka ma lepsze Światełka, ale jak ja porównałem z Passkiem szefowej to moje wypadają wiele lepiej więc nie mamy co narzekać

A to fakt ze światła to bardzo wazna sprawa, bezpieczeństwo jest bezcenne wiec na tym nie oszczedzam...hmm...w sumie to na Alfie wcale nie oszczędzam tak na marginesie

Pzdr
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

thing
    Gość

Domyślnie

ale jeśli chodzi o żywotność, hid-y wygrywają.

Mieszka w
    Luboń
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał thing Zobacz post
    ale jeśli chodzi o żywotność, hid-y wygrywają.
    Być może są żywotniejsze niż żarówka, ale to tez pewnie kwestia co to za HIDY i jak wykonane, pod warunkiem że tak jak koledzy wcześniej pisali sa zamontowane z głowa przez fachowca i nie wala po oczach innym...

Rozważałem xeny, ale stwierdziłem że montaz nowych lamp i dobrych żarówek które były przez fabrykę w tym aucie przewidziane będzie dobrym pomysłem i nie dam później powodów do satysfakcji jakiemuś gliniarzowi lub facetowi od przeglądów

Pzdr

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    prawie Żywiec;)
    Auto
    D4D,HDI,Ecotec

Domyślnie

Osramy Night Breaker'y wytrzymują dwa miesiące około.Miałem je zamontowane w dwóch Corsach B i Peugeot Boxer.W jednej z Cors poszły dwie na raz w nocy!! Osrywam tą firme i wogóle żarówki +80%.Wyciąganie kasy od ludzi za shit.W 156 mam xene i nie zmieniłbym tego na zwykłą żarówkę.Pozdrawiam.

Mieszka w
    Luboń
    Auto

Domyślnie

Ja w 156 miałem Philipsy Night Guide i świeciły 1,5 roku, jak sprzedawałem Alfę to jeszcze świeciły teraz mam te same i nie zamieniłbym ich na nieoryginalne Xenony heheh

Pzdr

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

A ja mam hidy. Załóżcie mi kajdany i dajcie dożywocie.
    Jeżdżę juz tak rok i może z 2 razy ktoś z przeciwka mrugał długimi. Ostatnio po mieście ustawiam światła na 3 a jak wyjeżdzam za miasto na 0 i nikt nie miga.

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Rozważałem xeny, ale stwierdziłem że montaz nowych lamp i dobrych żarówek które były przez fabrykę w tym aucie przewidziane będzie dobrym pomysłem i nie dam później powodów do satysfakcji jakiemuś gliniarzowi lub facetowi od przeglądów
    Wszystko w temacie popieram w 100%

Co do wytrzymałości żarówek Night breaker to u mnie wytrzymują ok 4-5 miesięcy ( przebieg ok 30-35 tys rocznie) niewielka cena za poprawę bezpieczeństwa.

Jeszcze jedna sprawa odnośnie xenonów, nie dalej jak w końcówce roku czytałem dość obszerny artykuł na necie o tym jak gościowi odmówili wypłaty odszkodowania przez nieoryginalne xenony.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kln
    Mieszka w
    ZGR
    Auto
    156 1.9JTD16V '03 FL

Domyślnie

Cytat Napisał Greg29 Zobacz post
    Osramy Night Breaker'y wytrzymują dwa miesiące około.Miałem je zamontowane w dwóch Corsach B i Peugeot Boxer.W jednej z Cors poszły dwie na raz w nocy!! Osrywam tą firme i wogóle żarówki +80%.Wyciąganie kasy od ludzi za shit.W 156 mam xene i nie zmieniłbym tego na zwykłą żarówkę.Pozdrawiam.
    Jeszcze zależy jakie to są żarówki, wiadomo że H7 palą się na potęge. Ponad rok temu założyłem sobie Philips BlueVision 4xH1 (mijania i długie, przy okazji w komplecie były postojówki w tym samym kolorze) i przy przebiegu ~35-40tys żadna się jeszcze nie spaliła, a widoczność na drodze 100% lepsza i ładna biała barwa.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar WeGi
    Mieszka w
    Nowy Sacz
    Auto
    159 2.4 JTDm

Domyślnie

Ja w 156 miałem Philipsy Night Guide i świeciły 1,5 roku, jak sprzedawałem Alfę to jeszcze świeciły teraz mam te same i nie zamieniłbym ich na nieoryginalne Xenony heheh

Pzdr
    Ja również jestem z nich bardzo zadowolony, lecz zakładałem je już 2x i nie wytrzymywały dłużej niż 4 miechy :/
    "Tu nie chodzi o to żeby być lepszym czy szybszym, mieć niezawodne auto, środek do przemieszczanie z punktu A do punktu B, chodzi o to żeby mieć Alfa Romeo, reszta się nie liczy..."

Były :
    AR 146 1.9 TD
    AR 156 1.8 T.S.
    Aktualnie :
    AR 159 2.4 JTDm