Brałeś od tego samego sprzedającego? A które ramię założyłeś po stronie kierowcy? Tak, jak wcześniej sugerowałem, czy odwrotnie?
Brałeś od tego samego sprzedającego? A które ramię założyłeś po stronie kierowcy? Tak, jak wcześniej sugerowałem, czy odwrotnie?
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Ja kupiłem przez allegro ale od kolesia z Białegostoku taki zestaw. Zamontowałem tak jak opisałeś i działa dobrze.
Jak będziesz montował to spróbuj założyć od strony pasażera oba ramiona. Wtedy najlepiej przekonasz się, które lepiej tam pasuje.
A potem oczywiście podziel się uwagami.
Ja ostatnio do oryginalnych ramion założyłem płaskie wycieraczki Valeo i pomimo tego, że wyglądają i działają świetnie, to jednak wycieraczka pasażera odstaje w skrajnym położeniu dużo bardziej niż tradycyjna wycieraczka. Lepiej na to nie patrzeć, żeby się nie denerwować..
rigobert
u mnie tez odstaje wkurzam się non stop
Aktualnie AR 166
3,0 24v 99
3,0 24v 04
Były AR 155 1,8 8V 97R
AR 155 1,8 FORMULA 94
AR 155 1,8 16V 98R
AR 155 2,5 TD 97R
AR 155 2,0 8V
AR 146 1,4 16V 98R
AR 146 1,4 BOXER 96R
AR 156 1,8 16V
AR 155 2,0 8V
ty jestes z lodzi jedz do v-cap na obywatelska i dibierz taka co pasuje, ceny sa tam smiesznie niskie na bezszkieletowkipolecam tez zamawiac przez net u nich jak macie kogos z wlasciwym dla was modelem w lodzi zeby przymierzyl wam
![]()
A czy po założeniu tych ramion od tipo da się ustawić spryskiwacze bo na oryginalnych jest trudno.
Co do wymiany samych gumek to po takiej operacji szału nie ma. Lepiej wymienić ramiona na zwykłe.
Tam, gdzie kończy się rozsądek jest prawdziwa motoryzacja czytaj- Alfa Romeo!!!
![]()
Tak właśnie myśle wymienić na zwykłe ramiona. A czy na takich ramionach da się ustwić oryginalne spryskiwacze?