Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Temat: Artykuł w "Auto Świat" dla zainteresowanych kupnem

Rosik
    Gość

Domyślnie

"Alfy nigdy nie beda sensowna alternatywa dla Golfow Astr czy BMW"... nie no rece opadaja... Nie beda bo nie maja byc. Te samochody sa klasa sama w sobie, zupelnie nieporownywalna z niemcami czy japonczykami, bo ich projektanci kierowali sie zupelnie innymi priorytetami :wink: A a propos awaryjnosci i delikatnosci Alf to tylko powiem ze nasza 156 mamy w rodzinie od 7 lat i w tym czasie jedyne usterki jakie zaliczylismy to klekotajacy wariator i ostatnio zawieszenie. I nic poza tym, a Bella nie byla wcale oszczedzana na drodze Tylko ze sie o nia dba... I tu sie zgodze z artykulem, ze jest to auto ktore nie znosi polsrodkow. Ale jak poczuje ze wkladamy w nie odpowiednio duzo serca, to odwdziecza sie bezawaryjnoscia - i wlasnie tego wiekszosc golfiarzy nie moze zrozumiec.

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Areks masz browar za skana. Z AŚ można się zgodzić, tylko że dzisiaj napiszą że Alfa nie jest alternatywą dla VW Golfa a za rok może być porównanie Alfy 149 i Golfa VI.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Użytkownik Pirat drogowy Avatar AlfaFAN
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    Fiat Tempra 1.6&2.0... mam nadzieję, że wkrótce Alfa Romeo...

Domyślnie

Cytat Napisał Rosik
    Ale jak poczuje ze wkladamy w nie odpowiednio duzo serca, to odwdziecza sie bezawaryjnoscia - i wlasnie tego wiekszosc golfiarzy nie moze zrozumiec.
    Golfiarze to niech lepiej swoje wiesniackie lapy trzymaja z daleka od alfy :|
    "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee

Remek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Siekier
    Typowy artykuł "Auto-Światowski" - czyli odkrycie ameryki na temat psujacego sie wariatora, drogiej zawiechy, zuzycia oleju i ze nie mozna naprawiac byle gdzie.
    Ciekawe dla kogo pisza takie artykuły jezeli ma to byc pismo dla fanow motoryzacji?? Kazdy kto chociaz troszke sie interesuja motoryzacja o wszystkim co tu napisane wie.
    Zgadzam sie z Siekier-em nic ciekawego w tym artykule nie napisali...

areks
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Remek
    Cytat Napisał Siekier
    Typowy artykuł "Auto-Światowski" - czyli odkrycie ameryki na temat psujacego sie wariatora, drogiej zawiechy, zuzycia oleju i ze nie mozna naprawiac byle gdzie.
    Ciekawe dla kogo pisza takie artykuły jezeli ma to byc pismo dla fanow motoryzacji?? Kazdy kto chociaz troszke sie interesuja motoryzacja o wszystkim co tu napisane wie.
    Zgadzam sie z Siekier-em nic ciekawego w tym artykule nie napisali...
    Jak to nie napisali??
    Zrobili tania,chyba wrecz gratisowa reklame dla FORUM ALFAHOLICY :roll: :roll:
    A Ci co maja kupic Alfe napewno ja kupia :wink: :wink:
    Nie ludzmy sie ze w jakiejkolwiek gazecie procz designu ktos napisze cos dobrego o ALFA ROMEO, bo zlamalby stereotypy...a to juz chyba karane :twisted: :twisted:

Użytkownik Romeo Avatar Siekier
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

Cytat Napisał areks
    Zrobili tania,chyba wrecz gratisowa reklame dla FORUM ALFAHOLICY :roll: :roll:
    A Ci co maja kupic Alfe napewno ja kupia :wink: :wink:
    Tu sie z Toba zgadzam

Swoja droga to moze to byl przedruk z "Pani Domu" alfo "Poradnika Domowego" ... :mrgreen:

Remek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał areks
    Jak to nie napisali??
    Zrobili tania,chyba wrecz gratisowa reklame dla FORUM ALFAHOLICY

no tak :p musze dokladniej czytac

csscss
    Gość

Domyślnie

Jeśli chodzi o artykuły o alfach, to bardziej wkurzający był ten w AŚ z przed tygodnia o 159. 3,2.

Teksty w stylu.: ,, Nie ładna kierownica, nie zadużo miejsca z tyłu , na szczęście auto rekompensuje te wady dobrym prowadzeniem.,,
    to brzmi prawie jak :
    Jest brzydki guziczek , ale dzięki Bogu dobrze się prowadzi,

Emenems
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał csscss
    Jeśli chodzi o artykuły o alfach, to bardziej wkurzający był ten w AŚ z przed tygodnia o 159. 3,2.
    Nie uważam że artykuł o AR159 w AŚ był krzywdzący. Powiem szczerze że byłem nawet zaskoczony że gazetka wydawana za szwabskie pieniądze tak pozytywnie przyjęła ten model (określono 159-tkę jako najlepiej wykończoną AR). Redaktorzy przyczepiali sie tylko do braku sportowego ducha w tym silniku. W tym jednak przypadku jestem w stanie sie z nimi zgodzić.

Sysio166
    Gość

Domyślnie

W ostatnim czasie przejżałem kilka tego typu gazet i nakręciły mi w głowie tylko. W każdej piszą co innego, w jednej polecają dany samochód, w innym jadą go za coś tam i tak w kółko. Ja nie kierowałbym się przy zakupie takimi opisami, wolę już opinie użytkowników w necie.