Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Temat: Panzerwagen Killer 252Km/487Nm

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Alfonoso, swietny projekt, gratuluje.

Mam pytanie odnosnie sprezarek: napisz cos o 2256 i GTB 2056 z 2.4 - dlaczego poszedles jednak w hybryde 2260 i na czym ta hybryda polega (cieply wirnik jak w 2256 i zimny z 2260?)

Drugie moje pytanie to o uklad paliwowy. Po co dawales wtryski i pompe z 2.4? W 16V paliwa wystarcza spokojnie do 250 KM, problemem jest jedynie brak powietrza, ale to zalatwiamy wieksza sprezarka.

I trzecie to dolot. Mozesz wkleis zdjecia tego dolotu? Czy auto jest na nim duzo glosniejsze?
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

aw69
    Gość

Domyślnie

ludzie ocknijcie sie ten Alfonso to pieprzony zwykły oszust !!!!!!!!!!
    Trafił na jedno z forum gdzie został zdemaskowany nie dajcie sie omamić o opowieściach dziwnej treści....dla ciekawych podsyłam link z popsami Alfonsa hahahaha

http://www.racingforum.pl/index.php?...6&#entry793426

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Faktycznie,

przeczytałem cały temat...

Dzięki.

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Cytat Napisał aw69 Zobacz post
    ludzie ocknijcie sie ten Alfonso to pieprzony zwykły oszust !!!!!!!!!!
    Trafił na jedno z forum gdzie został zdemaskowany nie dajcie sie omamić o opowieściach dziwnej treści....dla ciekawych podsyłam link z popsami Alfonsa hahahaha

http://www.racingforum.pl/index.php?...6&#entry793426
    akurat miałem pisać, że skoro taka rewelka to gdzie foty

diesel power http://je.pl/qeuy

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Ktoś usunął tamten temat? Nie mogę go otworzyć, mimo że wyszukiwarka na tamtym forum mi go znajduje...
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

alfonso
    Gość

Domyślnie

Mieszasz gościu aw 69 ,mieszasz.No to cię zaskocze i szczeźnie ci minka.Najświeższe fotki zapodam we wtorek po odbiorze z lakierni.A wstyd mi za niektórych kolegów z tego forum.

Dzięki krajcok.Hybbryda bo tylko ta opcja pozwalała uzyskać mi docelową moc i jeszcze mieć trochę zapasu(twoje spostrzezenia z cieplą i zimną stroną sa trafne).GT 2256 jest bardzo dobrą suszarką ale nie na 250Km.Na 2056 miałem 219Km.

Układ paliwowy tak jak pisałem już w którymś topiku był po to by po pierwsze wyszedł czysty soft,a po drugie mieć drogę otwartą ku większym mocom.Na ori układzie wyszedł mi wynik 248KM ,ale jazda przypominała poruszaniem sie lokomotywą,a i to już był prawie kres zakresu tego układu.

Zmiana dolotu sporo zwiększyła głośność auta ,jak też luźny wydech ,ale nie jest to jakaś poważna dla mnie zmiana na gorsze.Oczywiście dostaniesz fotki dolotu.

Pozdrawiam i prosze jeszcze o chwilę cierpliwosci ,a fotki będą.
    Ostatnio edytowane przez alfonso ; 13-03-2010 o 12:18

aw69
    Gość

Domyślnie

dawaj dawaj ziom...narazie to ty mieszasz !!! gubisz sie juz w tym co piszesz na poszczególnych forach....żenada na maxa !!!!!!

Pozdrawiam i prosze jeszcze o chwilę cierpliwosci ,a fotki będą.
    Co fotki sobie przywłaszczysz gdzies z zagranicznego forum ? tak jak twój smieszny wykres z dynometu
    Ostatnio edytowane przez aw69 ; 13-03-2010 o 13:22

alfonso
    Gość

Domyślnie

Czytałem twoje tematy i posty i ok,masz wiedzę ,doświadczenie,ale niezabijaj mnie twierdzeniem ,że to była taka hamownia a nie inna.Taki fachowiec z ciebie ,że lukasz i od razu wiesz gdzie i naczym to było robione?Znasz wszystkie hamownie?

Hamój sie troche z hamstwem.Pewnie jak wstawie foto to napiszesz ,że to fake,bo każdy szanujący sie tuningowiec musi robić dokumentację auta dla takich jak ty co nie?.Co to,presja ludu?.Ciebie najwyrazniej nie można przekonać ,może tylko na żywca ,a i to powiesz ,że coś tu nie gra bo to włoszczyzna ,a włoszczyzna przecież nie może być mocna(czyt.pojęcie zarezerwowane tylko dla niemieckich aut).

A powiedz,jak tak znasz nocną arenę w Białymstoku,czy znasz Bodzia i Robcika?

Wszystkich z góry przepraszam za ten OT,ale ten człowiek jawnie mnie atakuje,a bronić się trzeba.

PS.Co niby twoim zdaniem mieszam? I wczym się gubie? Rejestrujesz sie od tak na forum,niczego nowego dla uzytkowników nie wnosisz ,tylko przeprowadzasz jakieś analizy,wyjazdy,zniechęcasz do mnie ludzi,choć dzielę sie doświadczeniem i chcę pomóc.Może sam podzielisz sie wiedzą na temat JTD?Posiadasz w ogóle takową wiedzę ,że od razu stwierdzasz fakty,że to jest kłamstwo ,a tamto oszustwo?.Nie ma to jak profesjonaly świat tuningu.
    Ostatnio edytowane przez alfonso ; 13-03-2010 o 15:16

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Cytat Napisał alfonso Zobacz post

Dzięki krajcok.Hybbryda bo tylko ta opcja pozwalała uzyskać mi docelową moc i jeszcze mieć trochę zapasu(twoje spostrzezenia z cieplą i zimną stroną sa trafne).GT 2256 jest bardzo dobrą suszarką ale nie na 250Km.Na 2056 miałem 219Km.

Układ paliwowy tak jak pisałem już w którymś topiku był po to by po pierwsze wyszedł czysty soft,a po drugie mieć drogę otwartą ku większym mocom.Na ori układzie wyszedł mi wynik 248KM ,ale jazda przypominała poruszaniem sie lokomotywą,a i to już był prawie kres zakresu tego układu.

Dzieki za odpowiedzi. Pytam, bo mam sam mam juz zalozona hybryde, ktora bede stroic w poniedzialek. Cel to 220-230 KM. Jesli wszystko pojdzie dobrze i silnik nie wybuchnie, zdam relacje na forum

Czy pamietasz na jakim doladowaniu osiagnales 252 KM z tematu, a na jakim doladowaniu 219 KM z GTB 2056?
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

alfonso
    Gość

Domyślnie

Na GTB 2056 Garett przy 219Km miałem 1,6 bara,więcej nie dusiłem bo i tak niespełniała ona moich oczekiwań.Na reilu bylo 1650 bar(siedzi umnie motor 140Km ,a więc standard 1500 bar a nie 1600 jak w przypadku 150Km).W tej chwili na gt2260 jest tylko 1,7 bara.To poto by auto ładnie sie ułożyło,a i chcę poobserwować jak sie będzie zachowywało,niedługo będzie ładniejszy soft.Pozdrawiam.

PS.czy chodzi o hybrydę gt18??Jesli tak to pewnie celujesz w 1,9-2 bary ,ostro jak na ten silnik ,ale powinien wytrzymać.W przyszłości proponuje albo zniejszyć ciśnienie i inne turbo ,albo zakuć motorownie.Jesli sie mylę to przepraszam.

PS2.Krajcok, czy ja cię nie nam z forum alfaowner??Pamiętam zadawałeś pytanie o intercooler,ja wtedy (pod innym nikiem)łącznie z kolegą TribesMan odpisywaliśmy i pytaliśmy czy ten IC nie będzie za duży.Dobrze kojaże??Jeśli to ty,to powinieneś zerknąć na naszą(moją i TribesMana)alfę 147 ,jak w niej był rozwiązany dolot .

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez alfonso ; 13-03-2010 o 23:12

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia