Szukalem szukalem i jednak nieznalazlem tego breloka, ale za to na sterowniku znalazlem naklejke tego Madeno.Wiec chyba nie mam tego breloka a za to byla jakas ingerencja w serownik.
Szukalem szukalem i jednak nieznalazlem tego breloka, ale za to na sterowniku znalazlem naklejke tego Madeno.Wiec chyba nie mam tego breloka a za to byla jakas ingerencja w serownik.
Hej kolego. Chciałem zapytać ile można wycisnąć z 1.9 JTD 16v 140PS - ZAR93200001355829. Jak rozumiem wrzucasz nowy soft ECU doctorem przez OBD2 po wcześniejszej diagnostyce na hamowni.
W pierwszym etapie mam zamiar zmienić IC i zrobić cały dolot na bazie Samco i IC z Iveco daily. Przed chłodnicą jest dość ssporo miejsca. Sprzegło zostanie raczej seryjne, turbo też. Ile by kosztował soft pod to i ile można osiągnąć?? Domyślam się że seryjne sprzęgło dużo nie wytrzyma i w znacznym stopniu będzie nas blokować.
W drugim etapie (jeśli sprzęgło) nie wytrzyma jakiego należało by poszukać, żeby dało rady?? Jaki to koszt??
Do końca nie wiem jak jest z moimi wtryskami. Na korekcji wyszło dziwnie. jeden ok, jeden na plusie, jeden na minusie, jeden wogóle wariował. Możliwe (tfu, tfu), że długo nie popracują. Jakie możemy zastosować, żeby pójść etap wyżej. Jakie koszta??
Pozdrawiam. JD
Witajcie panowie. Moja alfa 156 sportwagon 1,9 jtd 105KM przebieg 190000 tyś. Zrobione nowe sprzęgło nowy dwumas nowe hamulce poczyszczone doloty nowa chłodnica wiatraki itd. Chcę podnieść moc do jakieś 135KM. Auto nie kopci oczywiście. Gdzie w lubelskim jest hamowania i kto się zajmuje w lubelskim podnoszeniem mocy w alfach. Proszę o pilne informacje na forum priv lub na argenta132@wp.pl. Pozdrawiam
Witam kolegę cinek. Jestem od roku posiadaczem AR 147 jtdm 8v 120km z DPF-em.Autko z 2007r. Aktualny przebieg 102000km. Przejechałem tym autem około 10000km i jak na razie autko bezawaryjne. Od nie dawna interesuje mnie jednak z chipowanie silnika na około 150KM. Nie jestem zwariowanym kierowcą i raczej nie testuję fabrycznych możliwości tego silnika. Jeżdżę raczej spokojnie i staram się nie "żyłować" silnika, jednakże czasami brakuje mi większej dynamiki podczas przyspieszania między biegami. Czy jest możliwa taka bezpieczna modyfikacja na seryjnych podzespołach, bądź jaka jest bezpieczna granica podniesienia mocy i momentu na seryjnych podzespołach w tym silniku?????Dodam że auto jest w pełni sprawne , a silnik chodzi jak marzenie.