Jeśli teraz masz tez zalany syntetyk to śmiało, śmiało , natomiast jesli już masz 10/40 lub 15/40 to niebardzo.Napisał monter
Jeśli teraz masz tez zalany syntetyk to śmiało, śmiało , natomiast jesli już masz 10/40 lub 15/40 to niebardzo.Napisał monter
Mam na drzwiach nalepkę, napisy są po Włosku, ale jest tam napisane "sintetico", więc na 99,999999999999% syntetyk.
A z ciekawości, jakby tam był np. półsyntetyk? Samochód ma już 10 lat, więc można wlać niby troszkę gorsze oleje... (tańsze).
Czyli śmiało mogę wymieniać na Mobila?![]()
milion razy walkowany temat.poczytaj troszke forum,instrukcje,albo chciaz naklejke na wewnetrznej stronie maski.olej ma byc 10w40 do jazd sportowych 10w60 :!: :!: :!: :!: popatrz dobrze 10w :!: ne 0 i ni 5 a 10w :!: eksperymenatorzy puzniej narzekaja a to wariator a to czy tamto.czytac :!:Napisał monter
![]()
![]()
![]()
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Przeglądałem i dalej przeglądam w wolnej chwili, ale nie jest to łatwe, choćby dlatego że trzeba przebrać wypowiedzi "OT" od tych rzeczowych, więc spokojnie
Sam widziesz, jedna osoba napisała mi że lej śmiało, a Ty piszesz że NIE WOLNO 5W40, jak mam osądzić kto ma racje? Wybierać losowo?
W instrukcji jest napisane SELENIA 20K, takiego nie kupię.
Nikomu nie zaszkodzi napisać w 5 zdaniach jeszcze raz co i jak
No i dbaj o ortografię, peace.![]()
A dlaczego tak sie bronisz ??? za litr płacę 30zł potrzeba 4,5L i 0,5L na dolewki =150złNapisał monter
jak chcesz kupić olej dobry z wyższej półki to i tak wydasz coś koło tego a na seleni to i troszkę dłużej wariatorek pochodzi----zastanów się jeszcze :roll:
No specjalnie poleciałem na mróz sprawdzić co tam pod maską napisali
Są wymienione płyny, olej 10w40 Selenia 20K. Niestety mam po Włosku, więc nie wiem czy jak to opisane jest, czy to jedyny olej jaki można lać czy taka propozycja producenta
Przemyśle to jeszcze.
W każdym bądź razie, dzięki za info, ja się na tym nie znam i muszę dopytywać, a na pewno ktoś skorzysta![]()
propozycja. selenia to sponsor alfy w wtcc, pewnie w kontrakcie maja tez, ze alfa musi polecac ich olejNapisał monter
staralem sie zeby bylo obiektywnie: http://www.alfaholicy.org/faq/cat/silnik/51.html#faq24
zawsze producent poleca jakis olej z jakis wzgledow.w rafineri SELENIA FIAT ma duze udzialy wiec raczej nie bedzie polecal innego.poza tym to dobry olej.selenia 20k for alfa romeo.Napisał Tuti
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.