czyli w 145\6 nie ma problemów z rdzą?
W 155 problem jest z tylnymi błotnikami ale tylko ze wzgledu na żle dopasowane plastikowe nadkola, problem jest do załatwienia
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Ja zacząłem od 146 1,6 boxer nie żałuję, świetne auto. Co prawda nie miałem tak rozbudowanego budżetu jak Ty, także możesz już trochę "poszaleć", rozejrzałbym się za 146 po liftingu 1,9 jtd nowoczesne niezawodne silnikisam myślę o przesiadce do takiej jednostki
http://autolukas.gratka.pl/ogl/11707496.html co jak co ale polecam swoją sztukęi cena dla forumowicza znacznie niższa niż w ogłoszeniu
![]()
Nie kupuj zbyt szybko, bo potem kończy się to źle. Najlepiej od kogoś z klubów Alfy, kto dbał i ma to w jakikolwiek sposób udokumentowane. Dla kogo ta 145/146/155 była czymś więcej niż 'jeb*** gów**" które postanowił sprzedać, przed wymianą rozrządu bo drogi.. Bo po co kupować duuuuży worek na pieniądze, w który jeszcze nic nie zostało wsadzone? Bo nawet jak kupisz od kogoś z forum to prędzej czy później coś się sypnie, ale nie będzie to coś taż tak pewnego i poważnego jak z igiełki sprowadzonej za cenę złomy z zachodu.. Musisz poznać historię auta i mieć ją jak poznać. (oczywiście niekoniecznie od roku produkcji, chodzi mi o ostatnie lata użytkowania) Widziałem niedawno na allegro 146ti za 3500zł plus opłaty, ale nie tknął bym jej nawet palcem, choćby miała blachę mniej poobijaną parkingowo od mojej, choćby miała mniej poniszczoną podsufitkę, choćby... etx.: bo widać po zdjęciach i opisie było, że to typowy worek bez dna...
Także kupujmy z głową, na spokojnie. Z kimś kto nie zakocha się od pierwszej jazdy i doradzi nam, czasem chluśnie wiadrem zimnej wody!
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
mialem tak kupic rovera 214 super sie wydawal itd i gosc mowil ze jutro jedzie na gielde i ze jak chce to dzisaj musze brac ale jednak nie kupilem potem myslalem ze pewnie sie sprzeda bo fajne auto ale nie sprzedalo siepotem pojechalem na przeglad i juz mi sie przestalo podobac widac bylo slady po swiezym malowaniu itd
i dobrze ze nie kupilem samochod to nie kupno butow;d to zakupow na kilka lat i trzeba kupic madrze i z glowa
i na miare swoich mozliwosci finansowych i umiejetnosci zeby nie miec problemow z jazda i parkowaniem
co do okazji z zachodu to ten gosc (mieszka w bloku obok) sprowadza auta i kiedys sprowadzil E klase najpierw wygladala ladnie ale nikt nie chcial kupic i stala kilka miesiecy i po kilku miechach caly lewy blotnik zaczela zjadac rdza
gdyby ktos kupil od razu to po kilku miechach by mu rdza wyszla i nic by nie zrobil
bo ten gosc jest cwany i umowa daje z niemcem po nim nie ma zadnego sladu w papierach tzn.nie on sprzedal tylko niemiec
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
boxer jest fajny, ale jak masz stałe źródło dochodu. niektóre części są trudno dostępne i poprostu drogie!
najrozsądniejszy wybór to 155ka których w tej cenie jest sporo w niezłym stanie
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70