Ja bym na twoim miejscu naprawiał jeśli masz trochę gotówki w kieszeni to dobry blacharz tak Ci to poskłada, że nie stracisz na bezpieczeństwie ale wiadomo przy kolejnej kraksie już tak łagodnie nie będzie
Ja bym na twoim miejscu naprawiał jeśli masz trochę gotówki w kieszeni to dobry blacharz tak Ci to poskłada, że nie stracisz na bezpieczeństwie ale wiadomo przy kolejnej kraksie już tak łagodnie nie będzie
Jeżeli coś mogę doradzić.
Po pierwsze lakier - lakiernik lubi oszczędzić i może pomalować auto cienką warstwą lakieru ,
który po prostu szybko się wyciera i po odprysku widać od razu białą farbę podkładową
Co do kosztów - moim zdaniem zabulisz min. 8 tyś chyba że sam naprawiasz
uuuuu szkoda Bellijeśli masz sentyment do Niej to rób ją!
Mocno nie jest ale auto nie jest juz mlode wiec naprawiaj tylko z zamiarem zatrzymania go na pare lat, jesli myslisz o sprzedazy to sprzedaj taka jak jest. Oczywiste jest ze w czesciach zarobisz na niej wiecej tylko ile czasu bedzie trwalo az ja tak wysprzedasz? Ja bym sie pozbyl w calosci i szukal nastepnego auta
Ja bym ją robił tylko kupuj z allegro okazyjnie dobre rzeczy mocno nie jest kopnięta, ale rób ją samemu a nie u blacharza czy u mechanika. Do nich jedź jak coś cię będzie przerastało.
W sumie blotniki i maske relfektory itd, moge sam przykrecic ale zeby wyciagnac pas przedni to niestety nie dam rady, w przyszlym tygodniu poszukam jakiegos mechanika zeby oszacowal straty.
Kolego do czego ty chcesz przykręcać te błotniki ? przeciesz najpierw trzeba to rozebrać ponaciągać, ewentualnie przeciac i pospawać, następnie wstępne pasowanie elementów. Jak nie masz pojęcia to nic sam nie zrobisz. Co do częsci to tragedii nie będzie bo to nie jest gta. tylko Vka pozatym zniszczyłes blache. Zobacz jak wyglądaja podłużnice.
AR 155 1.8 8V & AR 156 2.5 V6
Teraz tak orientacyjnie liczylem koszt czesci i wyszedl mi cos kolo 1700zl za
blotniki, maske, zderzak, szybe, kokpit (caly), poduszki, chlodnice i wentylator.
Tylko nie wiem co jeszcze moze byc rozwalone pod maska ;/ i nadal nie wiem czy silnik dziala. Przy uderzeniu odrazu zgasl (co jest chyba normalne). Po podlaczeniu klem do akumulatora pojawia sie kontrolka oleju, wtrysku.
Oj nie wiem czy się zmieścisz w 1700 same poduszki,sensor i pasy to koszt około 1500 zł.
Ostatnio edytowane przez Jagiel ; 23-05-2010 o 14:45
Kolega pisał, że najechał na pień. Nie zdziw się, jak w remont spodu będzie trzeba włożyć ze 3000