Podstawa aku to odkręcenie raptem 4 śrub a po tylu latach to w cuda nie wierzę - spadek napięcia na tak długim przewodzie musi być (aku z tyłu), więc jak jest z przodu to raczej dobrze.
Podstawa aku to odkręcenie raptem 4 śrub a po tylu latach to w cuda nie wierzę - spadek napięcia na tak długim przewodzie musi być (aku z tyłu), więc jak jest z przodu to raczej dobrze.
Z tym zawieszeniem wielowahaczowym to ześta pojechali
Ale , fajnie wiedzieć ze mamy Fantastów na Forum
A co do Akumulatora w bagażniku to tez tego pomysłu jestem przeciwny , nie to ze dość ładne kabelki trzeba ciągnąć do bagażnika to trzeba dobrze go w tym umiejscowić zabawy trochę a czy faktycznie aż taka jest tego potrzeba .
Dojście do serwa potrzebne jest raz na jakiś czas więc spokojnie to można zdemontować a potem założyć - zaczynamy popadać w ostre skrajności . Czekać aż ktoś napiszę żeby z Ar zrobić Cabrio albo wsadzić tam silnik z MAN-a .
Mozę popatrzymy w rzeczy które naprawdę coś dadzą ? Np. zrobienie coś ze światłami przednimi aby to w końcu świeciło ? Wygłuszenie tapicerki ? zadbanie o aerodynamikę spodu czyli osłona pod silnik i pod bagażnik ( pewnie na spalaniu to od razu się odbije ) .
Zawieszenie jest OK i nie potrzeba zmieniać akiedy jest taka potrzeba mozna zawsze usztywnić zawias bez karkołomnych przeróbek i zmian. Mozna by poprawić kilka detali tkj.
osłona plastikowych tylnych nadkoli, rozkładana tylna kanapa( słyszałem że takie były w niektórych egzemplarzach) trwałość elektryki i promień skrętu
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Trwałość elektryki? --- co masz na mysli![]()
a czy nie ma auta bez wad ? Kazde auto ma wady
Aktualnie AR 166
3,0 24v 99
3,0 24v 04
Były AR 155 1,8 8V 97R
AR 155 1,8 FORMULA 94
AR 155 1,8 16V 98R
AR 155 2,5 TD 97R
AR 155 2,0 8V
AR 146 1,4 16V 98R
AR 146 1,4 BOXER 96R
AR 156 1,8 16V
AR 155 2,0 8V
tyl ma 2 wahacze albo zle zagladalem u siebie:-D przod tez na wielowahaczu
hehe ale 155 bylaby wygodniejsza:-P lubie sobie czasem pomarzyc:-P obecnie jest dobrze mi pasuje:-D napewno jest wygodniejsza od Fiata,ktory mnie za niedlugo plomb pozbawi:-D
przednie swiatla swieca bardzo dobrze:-P sprawdz sobie soczewki i ich kondycje:-P
ja tez mam tak, ze jak nacisne raz przycisk opuszczania szyb, to same sie opuszczaja do poki nie nacisne znowu, albo do konca
Mi nie podobaja sie trzeszczace plastki - mam obnizone zawieszenie o 30mm i w srodku poza V6 słysze wiele nieciekawych dzwiekow![]()
a i najważniejsze:
-napęd na tył
co do skrętu to jego zwiększenie zamęczyło by szybko przeguby, gdyby był napęd na tył to można by było go zaostrzyć bez konsekwencji.
Mam przewód do akumulatorów ze 166 konkretne grube i chyba je sobie wsadze w bagażnik![]()
A pro po zawieszenia, to jak 155 trzyma się drogi względem innych alf (np. 156)?
to zależy w jakiej wersji bo była wersja sport i super. Sport jest ok ale super nie mi się nie podoba, Bardziej buja na zakrętach i jakby była wyższa tak mi sie zawsze wydaje. W4 jest standardowo niższa niż pozostałe modele 155. Nie wiem czy te zawieszenia się różnią (sport a formula) ale najdłużej jeździłem wersją formula z silnikiem 1.8 8V i stwierdzam że zawieszneie jest spoko a auto znakomicie się prowadziło. Model 166 prowadzi się wedlug mnie gorzej , jest miększa i bardziej nastawiona na komfort , 156 sąsiada również prowadzi się gorzej bo wydaje się jakby miała wyżej środek ciężkości niż 155 formula. 164 prowadzi się lepiej niż 166 i 156 ale jednak jest troszkę większa.A więc faworytem dla mnie z tym modeli jest 164 ale w ciaśniejszych zakrętach 155 chyba lepiej by wypadła. Jeszcze myślę nad GTV ale nigdy jej nie prowadziłem ale podobno też super się prowadzi bo ma najniżej środek ciężkości i nie jest za długa. model 75 to tylnonapędówka więc nie ten temat. Takie są moje opinie.
Ostatnio edytowane przez h0se166 ; 11-06-2010 o 20:32